Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο επίπλων ανατολικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στην πόλη αλ-Ομπούρ. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εταιρεία δε διέθετε απαραίτητα πιστοποιητικά ασφάλειας.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Στους 69 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η περίοδος των μουσώνων. Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών έχουν επηρεαστεί 300.000 άνθρωποι.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS της Αυστραλίας προβάλλει ριάλιτι σόου του οποίου οι «παίκτες» μεταφέρονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε Συρία, Ιράκ και Μιανμάρ για να ζήσουν... από κοντά τις εμπειρίες των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Οι υπεύθυνοι του καναλιού δήλωσαν ότι οι «παίκτες» βρέθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες και δέχτηκαν αληθινά πυρά από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, επισημαίνοντας ότι είχε γίνει εκτενής προετοιμασία για την ασφάλειά τους.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ.-- Μία οικογένεια στην πολιτεία της Φλόριντα, που «κυνηγάει» εδώ και χρόνια θησαυρούς από παλιά ναυάγια, ανακοίνωσε ότι τον Ιούνη βρήκε χρυσά νομίσματα και άλλα αντικείμενα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715. Τα δικαιώματα στην περιοχή έχει η «Fleet-Queens Jewels LLC», που νοικιάζει σε άλλους το δικαίωμα έρευνας, ενώ σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ η πολιτεία της Φλόριντα θα πάρει στην κατοχή της μέχρι 20% των ευρημάτων για έκθεση σε πολιτειακό μουσείο. Εικάζεται ότι αντίστοιχοι τέτοιοι θησαυροί είναι αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων (με σημερινές τιμές) ενώ έχουν βρεθεί 175.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Παραιτήθηκε από τη Βουλή των Λόρδων - το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού Κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη - ο Τζον Σιούελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει χρήση κοκαΐνης μαζί με ιερόδουλες που πιθανόν πληρώθηκαν για να τον παγιδεύσουν. Ο συντηρητικός πολιτικός, ο οποίος ήταν και ο αρμόδιος ...για θέματα ηθικής και δεοντολογίας και εμφανίζεται να κάνει επικριτικά σχόλια για σειρά πολιτικών, τελικά με επιστολή του εξέφρασε «τη λύπη του γιατί ντρόπιασε το Σώμα». Επίσης, ενδέχεται να του ασκηθεί δίωξη για τα ναρκωτικά. Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό με τον λόρδο, απλά επιβεβαιώνει τη σαπίλα του αστικού συστήματος, που εκτός των άλλων διατηρεί αυτό το Σώμα και άλλα παράσιτα, όπως τους βασιλιάδες, που χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ