Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν στο Παίδων

Επτά παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 χρόνων, από τις οικογένειες των προσφύγων που έχουν κατασκηνώσει στο Πεδίον του Αρεως μεταφέρθηκαν χτες μαζί με τις μητέρες τους, στο Παίδων Πεντέλης, συνοδευόμενα από το κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Τα παιδιά, που οι τρεις γιατροί του ΕΚΕΠΥ εξέτασαν χτες και την περασμένη Παρασκευή στις επισκέψεις τους στο Πεδίον του Αρεως, εξετάστηκαν από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου. Σε τέσσερα παιδιά χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή χωρίς να κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Τρία παιδιά παρέμειναν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους, καθώς ένα εξ αυτών εμφάνισε ήπια αφυδάτωση και σε δύο διαγνώστηκαν δερματοπάθειες από σταφυλοκοκκική λοίμωξη. Τα παιδιά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για λίγες μέρες μαζί με τις μητέρες τους.

Σαράντα τρεις οικογένειες προσφύγων διαμένουν προσωρινά σε ισάριθμες σκηνές στο Πεδίον του Αρεως. Σύμφωνα με την καταγραφή, που διενεργήθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες, στο Πεδίον του Αρεως διαμένουν 202 άτομα, εκ των οποίων 103 παιδιά (ηλικίας από ενός έτους και άνω), 62 άνδρες και 37 γυναίκες. Ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και βοηθάει στο να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα, αλλά όχι απόλυτος, καθώς καθημερινά καταφτάνουν πολλοί άνθρωποι και άλλοι φεύγουν. Για το λόγο αυτό είναι δύσκολη η συνεχής επικαιροποίηση της λίστας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Ρουίζ Καζίμ, σήμερα οι οικογένειες που διαμένουν στο πάρκο ίσως φτάνουν και τις 60. Κατά την καταγραφή προέκυψε ότι πολλά από τα παιδιά χρειάζονται παπούτσια και πάνες, ενώ μια οικογένεια ζήτησε τη δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ