Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μιλά για σκάνδαλο με ανάμειξη του πρωθυπουργού

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή (και) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, με αφορμή το θέμα Βαρουφάκη, θέτοντας (και αυτή) ζήτημα «προσωπικής ανάμειξης» στην όλη υπόθεση (άρα και ευθυνών) και του Αλ. Τσίπρα.

Παραπέμποντας στο σχεδιασμό που φέρεται να υπήρχε για υποκλοπή του ΑΦΜ των πολιτών, η Γεννηματά μιλά για «ποινικά κολάσιμες πράξεις» και τονίζει ότι «ο κ. πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά και να κρύβεται αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για "πρωτοβουλίες" συνεργατών του, αλλά και του αρμόδιου επί των Οικονομικών υπουργού του».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο», υποστηρίζει η Γεννηματά και καλεί τον Τσίπρα «να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς του Plan B, καθώς και για την προσωπική του ανάμειξη σε αυτούς. Και είτε να διαψεύσει και να διαγράψει τον κ. Βαρουφάκη, είτε να απολογηθεί ενώπιον του ελληνικού λαού για τις δραματικές συνέπειες των μεθοδεύσεών του».

Για το ίδιο θέμα, ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος επισήμανε με νόημα ότι τον Βαρουφάκη «τον διόρισε και τον διατήρησε υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας». Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», «εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους 50 εδρών ώστε να ενθαρρύνονται οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες», «αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της Βουλής με αρμόζοντα πρόεδρο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ