Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στις κατασχέσεις μισθών για χρέη

Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του καταστήματος Αργοστολίου της Alpha Bank ενάντια στις κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών για χρέη
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του καταστήματος Αργοστολίου της Alpha Bank ενάντια στις κατασχέσεις μισθών εκπαιδευτικών για χρέη
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε πριν λίγες μέρες το ΔΣ της ΕΛΜΕ - Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΚΙ) προς τον διευθυντή της Alpha Bank (κατάστημα Αργοστολίου) Δ. Τσιρώνη. Η ΕΛΜΕ - ΚΙ κατήγγειλε τις απαράδεκτες κατασχέσεις μισθών που έχουν γίνει σε εκπαιδευτικούς για χρέη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές κατασχέσεις αφορούν ακόμη και περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σε προηγούμενη παρέμβαση που είχε γίνει πριν από δεκαπέντε μέρες είχαν αποσπάσει τη «διαβεβαίωση», ότι «έχει γίνει λάθος», ωστόσο το πρόβλημα συνεχίζεται.

Αυτήν την φορά ο διευθυντής του καταστήματος Αργοστολίου της Alpha Bank ισχυρίστηκε ότι «κατασχέσεις σε μισθοδοσίες δε γίνονται». «Στην πράξη άλλα συμβαίνουν», απάντησε η ΕΛΜΕ, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και ονομαστικά στοιχεία. Από τη μεριά του, ο Δ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα στη διοίκηση της τράπεζας ώστε να υπάρξει λύση. Επιπλέον, οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν κωλύματα στις αναλήψεις των ποσών που έχουν εξαγγελθεί αλλά και στους όρους που γίνεται η ανάληψη (ουρές, διακοπές λειτουργίας ή λειτουργία περιορισμένου αριθμού ATM κ.ο.κ.), ενώ επισήμαναν το γεγονός ότι τα ίδια ισχύουν και για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που υποβάλλονται σε πολλαπλή ταλαιπωρία.

«Είναι απαράδεκτο οι συνάδελφοι να "τρέχουν" να πληρώσουν λογαριασμούς μέσω του λογαριασμού τους ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. για να προλάβουν ό,τι μπορούν πριν το πλιάτσικο. Το ίδιο είχε συμβεί παλιότερα και με το λογαριασμό της ΕΛΜΕ-ΚΙ που ήταν στο όνομα συναδέλφου με χρέη. Κράτος και τραπεζίτες δεν αφήνουν τίποτε», υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ - ΚΙ.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν σε συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και στις επιτροπές αλληλεγγύης και σε δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, που θα ενταθούν με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζει όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ.) και που εκπονείται από κοινού με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ