Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Προσκύνημα στην «Καλύβα Στεφανή»

Η προτομή του Α. Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ, στη Σπερχειάδα
Η προτομή του Α. Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ, στη Σπερχειάδα
Με τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την αυτοθυσία του Αρη Βελουχιώτη στις 16-6-1945, το Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ, τιμώντας τη μνήμη του, επισκέφθηκε πρόσφατα την «Καλύβα του Στεφανή» στη Σπερχειάδα, τόπο απ' όπου ξεκίνησε η πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Αρη.

Τους αντιστασιακούς, περίμεναν και καλωσόρισαν ο δήμαρχος Σπερχειάδας Σταύρος Καλαμαράς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Διοικούσα Επιτροπή του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σπύρος Μπέκιος, μαχητής της ομάδας του Αρη Βελουχιώτη, ο οποίος εξιστόρησε τις δυσκολίες που συνάντησε η πρωτοσύστατη ομάδα του Βελουχιώτη και το στέριωμα του ΕΛΑΣ στη συνέχεια. Αναφέρθηκε σε γεγονότα, που έδειχναν την επαναστατική, στρατιωτική και παλλαϊκή προσωπικότητα του Πρωτοκαπετάνιου.

Για την έμπρακτη συμβολή του δημάρχου Σπερχειάδας, στον ευπρεπισμό του χώρου της «Καλύβας», ο Σπύρος Διλιντάς, εκ μέρους του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, του έδωσε τα συγχαρητήριά του και τον ευχαρίστησε, για τη θερμή υποδοχή που έκανε στους εκδρομείς - προσκυνητές αντιστασιακούς. Τόνισε, ακόμη, ότι η ΠΕΑΕΑ καλλιεργεί το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, στις επετειακές εκδηλώσεις, αρκεί οι δήμαρχοι ή οι κοινοτάρχες να μην παραχαράσσουν, να μη διαστρεβλώνουν την ιστορία, το έργο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και αποσιωπούν το ρόλο του ΚΚΕ, στον απελευθερωτικό αγώνα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, από τους αντιστασιακούς, στις προτομές του Αρη, που βρίσκονται στη «Καλύβα» και στην πλατεία της Σπερχειάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ