Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΚΟΡΩΝΗ
Δύο προαναγγελθέντες θάνατοι σε τροχαίο

Ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για όσα συμβαίνουν στο Βασιλίτσι

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα, με θύματα μια 69χρονη και τον 72χρονο σύζυγό της, σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή έξω από την Κορώνη. Γύρω στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο 72χρονος με συνοδηγό την 69χρονη, κάτοικοι Βασιλιτσίου συγκρούστηκε με τζιπ μεγάλου κυβισμού, στην περιοχή Ασίνη στο δρόμο Κορώνη - Βασιλίτσι.

Το ανδρόγυνο τραυματίστηκε σοβαρά και κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο Καλαμάτας εξέπνευσε η 69χρονη. Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα βαριά τραύματά του. Ο 46χρονος οδηγός του τζιπ τραυματίστηκε ελαφρά.

Το άτυχο ζευγάρι κηδεύτηκε στο Βασιλίτσι, ενώ πριν και μετά την κηδεία έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες για τις ευθύνες που είχε στο ατύχημα το έτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο τζιπ που ανήκει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Καλτσίδη. Κάτοικοι της περιοχής, στο καφενείο μετά την κηδεία, τόνιζαν ότι τα τζιπ της οικογένειας κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στα χωριά, στο δρόμο από το Βασιλίτσι μέχρι το Ριζόμυλο.

Μάλιστα 30 - 40 άνθρωποι, μετά την κηδεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην είσοδο της βίλας Καλτσίδη, στον επαρχιακό δρόμο πριν το Βασιλίτσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ «ο σκοτωμός των δύο αγροτών στο Βασιλίτσι ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, εδώ και χρόνια, έχει αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα με τη βίλα του μεγιστάνα - μεγαλοκαπιταλιστή Καλτσίδη στο Βασιλίτσι Κορώνης:

-- Από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με τον Σύρο οικοδόμο που σκοτώθηκε στην κατασκευή της βίλας το 2007.

-- Από τις οικοδομικές αυθαιρεσίες που με άδεια "πέργολας" κατασκευάστηκαν έργα φαραωνικών διαστάσεων με τεράστιες μάντρες, ελικοδρόμια, ιδιωτικά λιμάνια. Με την κοινόχρηστη γλίστρα να γίνετε ιδιωτική με άδεια του δήμου που δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα.

-- Από το παράνομο λιμάνι και τους τεχνικούς υφάλους, που, ενώ υπάρχει σχετική απόφαση κατεδάφισης, αυτό παραμένει στη θέση του.

-- Από τη συμπεριφορά των οπλισμένων φουσκωτών μπράβων που απειλούν ψαράδες μέχρι και μέσα στη θάλασσα, επειδή ψαρεύουν κοντά στη βίλα. Που κομβόι μαύρων τζιπ γυρνοβολάνε στους δρόμους ως σερίφηδες με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όποιον πάρει ο χάρος.

Το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο με το θάνατο 2 αγροτών, μετά από σύγκρουση του αγροτικού τους με το κομβόι των τζιπ του μεγιστάνα, είναι αποτέλεσμα της παραπάνω συμπεριφοράς. Είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

Το ΚΚΕ στηρίζει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων του Βασιλιτσίου, που, μετά την κηδεία των θυμάτων, διαδήλωσαν έξω από τη βίλα του καπιταλιστή και στη σχετική ανακοίνωση τονίζει:.

«Καλούμε το λαό της περιοχής και όλης της Μεσσηνίας:

Να οργανώσει την πάλη του στην περιοχή για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική ασυδοσία, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που είτε με την ανοιχτή στήριξη, είτε με την ένοχη σιωπή στηρίζουν τις πολιτικές που γεννούν ασυδοσία στο Βασιλίτσι και όπου αλλού.

Είναι στο χέρι των κατοίκων και του λαϊκού κινήματος να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία των ακτών - των παραλιών, της ζωής τους από την ασύδοτη δράση των καπιταλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ