Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανησυχία από την αδράνεια της πολιτείας για τις κρατικές σκηνές

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει την ανησυχία του για την αδράνεια της πολιτείας απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα των Κρατικών Θεάτρων.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: «Στην Αθήνα, το Εθνικό Θέατρο, εδώ και κάμποσο καιρό, λειτουργεί χωρίς Συλλογική Σύμβαση μεταξύ Θεάτρου και ηθοποιών, πράγμα ανεπίτρεπτο για ένα μεγάλο, επιχορηγούμενο από το Δημόσιο, οργανισμό. Και ενώ έχουν αρθεί όλα τα νομικά κωλύματα και έχουν γίνει δεκτές οι συμφωνίες μεταξύ των δύο μερών, η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης (που ουσιαστικά αποτυπώνει και κατοχυρώνει την ήδη λειτουργούσα κατάσταση) καθυστερεί ανεξήγητα».

«Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη, είναι γνωστό το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ: έχει κληρονομήσει ένα δυσβάσταχτο έλλειμμα και έχει επιπλέον φορτωθεί τα χρέη της Οπερας Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα: οι εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και αρκετοί απ' αυτούς έχουν ξεπεράσει το όριο της ανέχειας. Και ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτήσουν δραστικά τα δεδουλευμένα, συνεχίζουν ωστόσο να εργάζονται με προσωπικές θυσίες για να μη δώσουν το μοιραίο πλήγμα στο Θέατρο. Ομως, το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει τις νόμιμες διεκδικήσεις τους "εκβιασμούς" και συνεχίζει να αδρανεί ως προς την εξεύρεση των αναγκαίων ρυθμίσεων που θα δώσουν μια ελπίδα σ' αυτό το αδιέξοδο».

«Το ΣΕΗ συμπαραστέκεται στις δίκαιες προσπάθειες των εργαζομένων να απαιτήσουν τα αυτονόητα και καλεί την Πολιτεία να αντιμετωπίσει με περισσότερη θέρμη τα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ