Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ για τους πρόσφυγες

Εγκαιρα το ΚΚΕ ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους να ξεριζωθούν από τα σπίτια και τις χώρες τους και έχει καταθέσει πρόταση για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Εχει καλέσει και καλεί την εργατική τάξη και το λαό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας ταυτόχρονα:

-- Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

-- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.

-- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.

-- Να φύγουν ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμιά νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ