Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Μπάστας
Δημήτρης Μπάστας
Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ, οι συντρόφισσές της Αντιγόνη, Δέσποινα, Μαρία, Μαρία πρόσφεραν 17.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

«Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Στα τέλη του Ιούνη συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μέρα που παρακρατικοί με το μοναρχοφασιστικό στρατό εξόντωσαν 108 άοπλους γέρους, γριές και μικρά παιδιά, όπως του Γαλάνη το ένα 8 χρονών και το άλλο 10, στην περιοχή Δομιανών Ευρυτανίας. Ανάμεσά τους ήταν ο πατέρας μου ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ, η μάνα μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ και η αδελφή μου ΔΑΦΝΗ.

Ενα χρόνο αργότερα, έπεφτε σε ενέδρα στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος Ευρυτανίας ο αδελφός μου ΣΤΕΦΑΝΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους σου στέλνω 15.000 δρχ.

Συντροφικά Ν. Π. Καραθάνος»

* * *

Φωτ.

Πέθανε στις 14 Μάη 2001, ύστερα από βαριά αρρώστια, στα 51 χρόνια του, ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σωκράτη ΠΑΥΛΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1950 στην Τασκένδη. Οταν τελείωσε το δεκατάξιο σχολείο, φοίτησε 4 χρόνια στο Ωδείο στο τμήμα φωνητικής «Βοκάλ». Στη συνέχεια μπήκε στο συγκρότημα «Μπουζούκι» ως σολίστ. Το 1982, του απονεμήθηκε ο τίτλος του διακεκριμένου καλλιτέχνη της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν.

Μετά το 1990 εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου των Πολιτικών Προσφύγων Τασκένδης.

Ο πρόωρος θάνατός του βύθισε σε βαθύ πένθος την οικογένεια και τους φίλους του.

Στη μνήμη του, οι γονείς του πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 120.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΤΑ από τον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου, μέλους του ΚΚΕ, αντί για μνημόσυνο, η σύζυγός του Δωροθέα Μπάστα πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Ελευθερία Παλληκάρη
Ελευθερία Παλληκάρη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ