Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Θεατρικές παραστάσεις στις 7 και 8 Σεπτέμβρη

Από τις περσινές παραστάσεις
Από τις περσινές παραστάσεις
Για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το «ταξίδι» του και στο χώρο του θεάτρου... κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμισή του, ώστε να δώσει ακόμα περισσότερο χώρο, να αγκαλιάσει ακόμα πιο πολλά είδη τέχνης. Το 2ο Θεατρικό Διήμερο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3).

Θα ανέβουν παραστάσεις από πέντε θεατρικές ομάδες και συγκεκριμένα οι παρακάτω:

«Μονάκριβή μου», μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη σε γράμματα και ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ, που γράφτηκαν στη φυλακή μεταξύ των χρόνων 1942 - 1946, που αναδεικνύουν τη δύναμη του ποιητή τόσο στην τέχνη του, όσο και στην ίδια του τη ζωή, με πρωτότυπη χορογραφία και μουσική από νέους δημιουργούς.

«Τερεζίεσταντ», από την Ομάδα Gras.

Η παράσταση, χρησιμοποιώντας φανταστικά γεγονότα, αναφέρεται στην πολύ ωμή πραγματικότητα του ναζιστικού στρατοπέδου Τερεζίεσταντ, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα οι ναζί, προκειμένου να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη ότι δε γίνονται βασανιστήρια.

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από την Ομάδα Εκτός Σχεδίου.

Εφτά αδέλφια, κληρονόμοι ενός οικονομικού κολοσσού, ζουν κάτω απ' την τυραννία της «παρουσίας» ενός υπέργηρου πατέρα - «φυτού», που διατηρεί το 51% των μετοχών. Πυροδοτούνται ανελέητες ραδιουργίες και λυσσαλέοι καβγάδες ανάμεσά τους, με στόχο την εξασφάλιση της ηγεσίας. Διαπιστώνουν ότι κυνηγούν μια τελειωμένη υπόθεση και ότι επενδύουν σ' ένα μέλλον που δεν το ορίζουν οι ίδιοι και που αργά ή γρήγορα θα τους ξεπεράσει.

«Εξοδος», από την Ομάδα Αnima.

Ηρωίδες της Επανάστασης του 1821, εργάτριες, αντάρτισσες αλλά και απλές γυναίκες περνούν μπροστά από τα μάτια μας, παρακολουθώντας τα διλήμματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, πριν προβούν σε ηρωικές πράξεις. Ενα ιδιόρρυθμο μάθημα Ιστορίας με πολλή συγκίνηση, πάθος, ενεργητικότητα και αισιοδοξία, διδάσκοντάς μας πώς να μη λυγίζουμε μπροστά στις δυσκολίες.

«Πέρα από τον ίσκιο των κυπαρισσιών», του Γιάννη Ρίτσου, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Στο έργο παρουσιάζονται στιγμές από την αντίσταση του λαού μας, σε μια γειτονιά των ηρωικών ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές απέναντι στους Γερμανούς φασίστες και τους ντόπιους εκμεταλλευτές και συνεργάτες τους, στιγμές από την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία των αγωνιστών.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ