Κυριακή 23 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες

Αντιιμπεριαλιστική πάλη ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη συμπόρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει «τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τη διαχειριστική λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν και των κανονισμών του Δουβλίνου».

Οπως σημειώνει, «η ίδια η πραγματικότητα, τα στοιχεία που δημοσιεύονται, αναδείχνουν το πρόβλημα και τις διαστάσεις του. Ελλάδα 2014: 43.500 μετανάστες, 2015: μόνο τον Ιούλη 50.242 αφίξεις! Η σύνθεση την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Σύροι 82%, Αφγανοί 14% και Ιρακινοί 3%. Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους, τις επεμβάσεις κι όλα όσα πράττουν σε μια τεράστια περιοχή, από τη Βόρεια Αφρική μέχρι την Υεμένη και το Αφγανιστάν, ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων, τον ξεριζωμό από τις εστίες τους. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει ("το κράτος έχει συνέχεια"...) τη συμπόρευση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο μακελειό σε βάρος των λαών».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και να αποκρούσουν σθεναρά ρατσιστικές εκδηλώσεις και φαινόμενα εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων.

Στο πλαίσιο των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να δυναμώσει η δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και να διεκδικήσει:

  • Κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου
  • Εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη - μέλη της ΕΕ, που έχουν ως προορισμό τους
  • Δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα μας. Αποδέσμευση από όλους τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ