Κυριακή 1 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Μαζική αποστολή και μαχητική παρουσία στις διαδηλώσεις της Γένοβα διοργανώνει το ΚΚΕ, συμμετέχοντας με ξεχωριστό μπλοκ στις διαδηλώσεις που θα γίνουν εκεί από τις 20 μέχρι τις 22 Ιούλη κατά τη διάρκεια της συνόδου των εκπροσώπων των «G8». (σελίδα 13)

Γνωστό είναι το...«φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» και ταιριάζει γάντι στις τράπεζες και σε όλη τη διαφημιστική καμπάνια που εκδηλώνεται τις τελευταίες βδομάδες. Γιατί, βέβαια, τα ποικιλόμορφα δάνεια που χορηγούν με τη σέσουλα οι τραπεζίτες δεν τα δίνουν επειδή ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος να λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας των εργαζομένων. Μπίζνες κάνουν και προσπαθούν να είναι όσο γίνεται πιο κερδοφόρες (σελίδες 14-15)

«Γυναίκες σε κάθε χώρα παλέψτε ενάντια στον ιμπεριαλισμό - για την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την κοινωνική πολιτική». Αυτά έγραφε στα γαλλικά το πανό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας που συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση της Γενεύης (σελίδα 18)

Εκτός ελέγχου τείνει να τεθεί το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών! Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις περί συγκράτησης των κρατικών δαπανών στο ποσό του 1,5 τρισ. δρχ., το κόστος θα εκτιναχτεί στα 2,5 τρισ. δραχμές (σελίδα 19)

Τρεις μέρες συνεχών διαδηλώσεων, τρεις μέρες μαζικής παρουσίας δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, θα σφραγίσουν για αρκετό καιρό την ιστορία του μαζικού κινήματος στην καρδιά της σοσιαλδημοκρατίας, τη Σουηδία (σελίδες 28-29)

Αμερικανοί πολίτες και ιδιαίτερα νέοι βλέπουν με συμπάθεια την Κούβα και ορισμένοι μάλιστα πηγαίνουν εκεί για να σπουδάσουν. Αυτό αποκάλυψαν σε άρθρο τους στις 12/6 οι «Τάιμς Νέας Υόρκης» με τον χτυπητότατο τίτλο: «Τα Ονειρα Οδηγούν Κατευθείαν στην Αβάνα. Ιατρικές Υποτροφίες, Είναι Ενα δώρο από τον Κάστρο» (σελίδες 30-31)

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Γκράνμα Ιντερνάσιοναλ» (7/6/2001), οι ΗΠΑ ήλπιζαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο Κουβανών κατασκόπων και να αυξήσουν την υπονόμευση ενάντια στην Επανάσταση, αλλά οι προσπάθειές τους ναυάγησαν (σελίδες 30-31)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ