Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Για βάθρο η Κυριακοπούλου ... για τελικό ο Τσάκωνας

Με την Νικόλ Κυριακοπούλου να δίνει το «παρών» στον τελικό του επί κοντώ και τον Λυκούργο Τσάκωνα να μετέχει στα ημιτελικά των 200 μ. μετά τη χτεσινή σπουδαία πρόκριση, η σημερινή 5η μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στο Πεκίνο, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η πλέον ενδιαφέρουσα για την ελληνική αποστολή. Και αυτό γιατί και οι δύο με βάση την εικόνα τους μέχρι τώρα συγκεντρώνουν αρκετές ελπίδες για να φέρουν τις πρώτες διακρίσεις. Η σημερινή πάντως είναι και η μέρα με τις περισσότερες ελληνικές συμμετοχές αφού εκτός των Κυριακοπούλου, Τσάκωνα υπάρχουν και αυτές της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα 200 μ. και του Κώστα Δουβαλίδη στα 110 μ. με εμπόδια, για τον οποίο από χτες τα πράγματα είναι δύσκολα αφού ανέβασε πυρετό.

«Ανεμος» ο Τσάκωνας... βλέπει τελικό

Κάνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο της καριέρας του με 20.14, ο Λυκούργος Τσάκωνας στα προκριματικά των 200 μ. επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ιδανική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παίρνοντας μια άνετη πρόκριση στα ημιτελικά αφού τερμάτισε πρώτος στη σειρά του (6η) και μάλιστα περπατώντας στα τελευταία μέτρα. Ο χρόνος του θεωρείται ως τέταρτος καλύτερος απ' όλους τους αθλητές που θα μετάσχουν στα ημιτελικά ενώ ας σημειωθεί πως πρόσφατα ο Ελληνας σπρίντερ είχε σημειώσει, στο μίτινγκ της Ρώμης, 20.09. Μάλιστα, ο ίδιος στάθηκε και τυχερός για σήμερα αφού κληρώθηκε να συμμετάσχει στην 1η ημιτελική σειρά αποφεύγοντας τα φαβορί του αγωνίσματος (Μπολτ, Γκάτλιν) αλλά και άλλα σπουδαία ονόματα (Γκουλίεφ, Εντουαρντ, Φόρτε) αυξάνοντας τις ελπίδες για πρόκριση στον τελικό. Σημειώνεται πως το εισιτήριο για τον τελικό παίρνουν απευθείας οι δύο πρώτοι των τριών προκριματικών σειρών και μετέπειτα οι δύο καλύτεροι χρόνοι συνολικά.

Στοχεύει ψηλά η Κυριακοπούλου

...Υψηλές φιλοδοξίες για τον σημερινό τελικό του επί κοντώ έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου

Eurokinissi

...Υψηλές φιλοδοξίες για τον σημερινό τελικό του επί κοντώ έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου
Εχοντας μια σταθερή παρουσία στα ψηλά άλματα τη φετινή σεζόν και με εφαλτήριο τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με το 4,83, η Νικόλ Κυριακοπούλου δικαιούται να κάνει όνειρα για το κάτι παραπάνω στη φετινή παρουσία της στον τελικό του επί κοντώ. Η Ελληνίδα άλτρια, που δεν δυσκολεύτηκε προχτές να πετύχει την πρόκριση ξεπερνώντας με ευκολία τα 4,55 μ., εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για τη θετική έκβαση της αποστολής της έχοντας βασικό στόχο να κυμανθούν οι επιδόσεις της στο ρεκόρ της, που είναι ικανό να την ανεβάσει στο βάθρο των νικητών. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος 14 αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές η κορυφαία φέτος στον κόσμο με 4,91 μ. Γιαρισλέι Σίλβα, η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ με 4,82 μ., η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,80 μ. και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Φαμπιάνα Μούρερ.

Με προοπτικές η Μπελιμπασάκη, άτυχος ο Δουβαλίδης

Δύο ακόμα παρουσίες στους δρόμους ταχύτητας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα για την Ελλάδα καθώς στα 200 μ. θα μετάσχει η Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ στα 110 μ. με εμπόδια υπάρχει η αντίστοιχη του Κώστα Δουβαλίδη, η οποία παραμένει μετέωρη αφού ο αθλητής ανέβασε χτες υψηλό πυρετό. Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα μπει στα πρωινά προκριματικά των 200 μ. έχοντας ως καλύτερη φετινή της επίδοση το 23.12. Στόχος της είναι να επαναλάβει μια επιτυχία ανάλογη με αυτή στην προηγούμενη διοργάνωση στη Μόσχα πριν από δύο χρόνια, όταν είχε καταφέρει να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Για τον Δουβαλίδη τα πράγματα θα εξαρτηθούν την τελευταία στιγμή και από το πώς θα είναι ο αθλητής μετά τον πυρετό που ανέβασε χτες, κάτι που τον καθιστά ιδιαίτερα άτυχο αφού προέρχεται από καλή σεζόν, στην οποία σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ με 13.13.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ