Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Προπαγανδιστική βιντεοσκόπηση βανδαλισμών

Εκρηκτικά σε κολώνες του ναού που τοποθέτησαν οι τζιχαντιστές
Εκρηκτικά σε κολώνες του ναού που τοποθέτησαν οι τζιχαντιστές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Προπαγανδιστικό βίντεο με κεντρικό θέμα την ολοσχερή καταστροφή του αρχαίου ναού Βαάλ Σαμίν στην Παλμύρα της Συρίας με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών δημοσιοποίησαν χτες οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», προκαλώντας νέες διεθνείς αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, που εξέφρασε αποτροπιασμό για τις «βάρβαρες» επιθέσεις στην Παλμύρα της Συρίας.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλες τις χώρες του κόσμου «να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες». Εξέφρασε, επίσης, οργή για το βασανισμό και την εκτέλεση του επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Σύρου επιφανούς αρχαιολόγου Χάλεντ αλ-Ασαντ.

Βεβαίως, οι αντιδράσεις αυτές δεν υπήρχαν όταν οι ιμπεριαλιστές θέριευαν τους εγκληματίες του «Ισλαμικού Κράτους», ως εργαλείο στα σχέδιά τους στη Μέση Ανατολή.

Το ίδιο 24ωρο, στη Μόσχα, οι εξελίξεις στη Συρία, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, οι προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης και συγκρότησης ενός περιφερειακού ή και διεθνούς μετώπου κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» αναμενόταν να κυριαρχήσουν σε συνάντηση που είχαν προγραμματίσει για αργότερα χτες βράδυ στη Μόσχα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου του Αμπου Ντάμπι και υποδιοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχγιάν.

Τέλος, χτες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεδριάζοντας για τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων, άκουσε τις μαρτυρίες από τη Συρία και το Ιράκ για τους βασανισμούς και τις μαζικές εκτελέσεις τους από τους τζιχαντιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ