Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες

Σήμερα, στη Λευκάδα, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε πρωτεύουσες νομών και άλλες πόλεις. Γίνονται βήμα συζήτησης για τις πολιτικές εξελίξεις, απευθύνουν κάλεσμα στους νέους και τις νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στις επικείμενες εκλογές να δυναμώσουν το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Αναλυτικά αυτές τις μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα, Παρασκευή

Στη Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;». Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν μπαρ, έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας.

Στο Αίγιο, στο Πολύκεντρο, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στην Σταθούλα Κατσιδήμα. Παρουσίαση εργασίας «Για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης» στο Αίγιο από την ΟΒ Μαθητών. Παράσταση Καραγκιόζη από τον Κωνσταντίνο Τσιαγά. Μουσικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Συναυλία με νεανικό συγκρότημα. Ομιλία από την Ζωή Χαχάμη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στη Λίμνη Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα: Παρουσίαση μαθητικών συλλογικών εργασιών, επίδειξη χορού, συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Paranormans» και τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, κρητικό γλέντι με τους Σφακιανό Γιάννη, Τζανάκη Αλέξη, Παρασκάκη Χαραλάμπη, Αλέξη Μιχάλη, Βάρδα Νίκο.

Αύριο, Σάββατο

Στις Σέρρες, Φεστιβάλ γίνεται στο Πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά, με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Κιλκίς, επίσης γίνεται Φεστιβάλ, στην πλατεία Ειρήνης, με ομιλητή τον Νίκο Χρηστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θήβα, στις 8 μ.μ., στο θερινό κινηματογράφο «Σόνια» και περιλαμβάνει: Αφιέρωμα σε αγωνιστές της περιοχής την περίοδο 1940 - '49. Ομιλία από τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Συναυλία hip hop και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις και βιβλιοπωλείο.

Προφεστιβαλική στη Σαλαμίνα, στα Σελήνια, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 7.30 μ.μ., που θα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, ροκ συναυλία με τους Red Dreams, έντεχνο τραγούδι από τους «3 λ@λούν». Στο χώρο θα φιλοξενούνται βιβλιοπωλείο και το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με ενημερωτικό υλικό για τη δράση του.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου

Στην Εδεσσα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βαρόσι, με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Επίσης, στη Νάουσα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ