Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στη μνήμη της πολυαγαπημένης συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, συζύγου και μητέρας, που «έφυγε» τόσο νωρίς από τη ζωή, στις 16 Αυγούστου 2015, ο σύζυγός της Στέφανος και τα παιδιά της προσφέρουν στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ μέσω της ΚΟ Ηγουμενίτσας.

***

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, προδομένος από την καρδιά του, στις 30/07/2014, ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΓΚΑΣ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μόρφω, ο γιος του Λαέρτης και η νύφη του Νικολέτα προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηγουμενίτσας.

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ, που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή στις 12/01/2014, η αδελφή της και τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηγουμενίτσας.

***

Στη μνήμη της ΟΛΓΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, που απεβίωσε στις 12-8-2015 στο Καστράκι Καλαμπάκας, η συντρόφισσα Αγγέλα Σπανού - Τσίκαρη προσφέρει 20 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Καλαμπάκας Τρικάλων του ΚΚΕ.

***

Σύντροφε ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, ήρθα και αυτό το καλοκαίρι στην πατρίδα μας τη Θράκη, όπως κάθε καλοκαίρι, να μιλήσουμε για τους συντρόφους που δεν υπάρχουν, τους αγώνες που δώσαμε μαζί με αυτούς, για τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε αλλά που ποτέ δεν μετανιώσαμε, δεν λυγίσαμε.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στάθηκε αδύνατο να συναντηθούμε, σύντροφέ μου, εσύ «έφυγες» κι έχω μείνει η τελευταία από την παλιά φρουρά, όμως συνεχίζω γιατί αυτό θα θέλατε όλοι εσείς που «φύγατε».

Στη μνήμη σου αλλά και στη μνήμη του σ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΛΑΜΗ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας.

Επίσης, προσφέρω 50 ευρώ, στη μνήμη του γιου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που στις 10 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Η συν. Νίτσα Αγγελίνα Παπανικολάου

***

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ. Μας λείπει πολύ. Ηταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα οποία αγωνίστηκε όλη του τη ζωή με αφοσίωση και αισιοδοξία.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

***

Η Τασία Κολυβά, από τη Λεύκη Ιθάκης, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη του άντρα της, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Ταΰγετου).

***

Ο Νώντας Μαυροκέφαλος, από την Ιθάκη, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη των συντρόφων του από το Μαθηματικό Πάτρας:

ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ
***

Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ, από το Γύθειο Λακωνίας, πέρασε στρατοδικείο στην Τρίπολη και καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκτελέστηκε, τον Ιούλη του 1947, σε ηλικία 38 ετών, στο νεκροταφείο του Αϊ - Θανάση.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ, σύζ. ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ, εκτελέστηκε από τους ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών στο Γεφύρι Μαυροβουνίου Γυθείου, σε ηλικία 35 ετών. Αφησαν πίσω τους τρία μικρά παιδιά.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ πέρασε στρατοδικείο στην Τρίπολη. Μεταφέρθηκε στις Φυλακές της Αίγινας. Εκτελέστηκε στις 2 Φλεβάρη 1949 στο Γουδί, σε ηλικία 28 ετών, μαζί με τους συντρόφους του ΣΠΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ, ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΟ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΙΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, από το Μαυροβούνι Γυθείου, εκτελέστηκε σε ηλικία 18 ετών, μαζί με τους 40, στον Πασσαβά Γυθείου.

Στη μνήμη όλων των παραπάνω αγωνιστών, η ανιψιά τους Κατερίνα προσφέρει 150 ευρώ για το μνημείο εκτελεσμένων της Τρίπολης και 150 ευρώ ενίσχυση στην ΚΟ Γυθείου του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΒΡΙΣΗΙΔΑΣ ΔΑΝΑΛΗ - ΝΤΑΝΗ ο Πέτρος Ματζάκος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κωμιακής, το ποσό των 20 ευρώ και της αφιερώνει το παρακάτω ποίημα:

«Βρισηίδα μας έφυγες νωρίς μα πάντα είσαι κοντά μας / Πιστεύω ότι μας θωρείς και μεις απ' τη μεριά μας / Κόρη του αξέχαστου "παππού" του κινηματογράφου / Με τη φωτογραφία του σαν χέρι του ζωγράφου / Σαν σκηνοθέτης δούλεψες στον εννιακόσια δυο ("902") / Αφησες φως, πολιτισμό κι αγάπη στον κομμουνισμό για το στερνό σου αντίο / Στεφάνια με γαρύφαλλα στο κόκκινο το χρώμα / Σου έστειλαν απ' το ΚΚΕ, το τιμημένο Κόμμα / Ητανε φίλοι και γνωστοί, όλοι μαζί μια συντροφιά / Και η Αλέκα ήταν εκεί με τη δική της ανθρωπιά».

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΠΕΡΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΠΕΡΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΚΑΓΚΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2015, το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) προσφέρει 30 ευρώ στην ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, αντί στεφάνου.

***

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα, ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΥ, που κλείνουν 40 μέρες που λείπει από κοντά μας, αντί μνημοσύνου, προσφέρουμε 100 ευρώ στο κόμμα του, το ΚΚΕ, που το τίμησε έως την τελευταία του πνοή, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Η οικογένειά του

***

Πέρασαν 17 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ. Αγαπητός και τίμιος, σεμνός αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και ο δισέγγονός του

***

Στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που ανταρτόπουλα έχασαν τη ζωή τους, και του αδερφού τους ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τη Θίσβη Θηβών, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Τα αδέρφια τους Ασημίνα Γκιζιώτη και Αντώνης Νικολάου, τα παιδιά τους Γιώργος, Λουκάς και Νίκος Νικολάου, τα ανίψια Γιάννης και Νίκος Νικολάου, Σωτηρία και Αντρέας Γκιζιώτης


ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΗΜ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΗΜ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΡΡΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ταϋγετος
ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ταϋγετος

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Επαμεινώνδας Νικολάου
Επαμεινώνδας Νικολάου

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΜΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΜΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ

ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Γιαννης Ρέγκας
Γιαννης Ρέγκας

ΒΡΙΣΗΙΔΑ ΔΑΝΑΛΗ
ΒΡΙΣΗΙΔΑ ΔΑΝΑΛΗ

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ -ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ -ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΚΑΓΚΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΚΑΓΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ