Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στη Θεσσαλονίκη

Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» παρουσιάζει, για δεύτερη χρονιά, την περσινή μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Σαίξπηρ. Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στη Σερβία και έλαβε το 1o βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ «Festival de Teatro Clasico de Almagro» της Ισπανίας.

Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τρίτη 1 και αύριο Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη.

Η υπόθεση της παράστασης:

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και «παρεμβαίνοντας» σε κρίσιμες στιγμές του έργου...

Συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Σκηνοθεσία - διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης - Κώστας Λώλος. Σκηνική - κοστούμια: Ελλη Λιδωρικιώτη. Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ