Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μαζικό και φέτος το γλέντι αλληλεγγύης στα Γιάννενα

Με μεράκι και εθελοντική δουλειά, ο θεσμός συνεχίστηκε για τρίτη χρονιά

Καρφίτσα δεν έπεφτε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων
Καρφίτσα δεν έπεφτε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων
Ιδιαίτερα μαζική ήταν και φέτος η συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων στο 3ο γλέντι αλληλεγγύης, που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, μαζί με τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα.

Η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε από κόσμο, που διασκέδασε μέχρι αργά, ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στη λαχειοφόρο, παρά τις δυσκολίες που περνάει η εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Στο σύνολό τους, τα έσοδα του γλεντιού θα διατεθούν για να στηριχτούν οι δραστηριότητες αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ, όπως, για παράδειγμα, τα «μαθήματα αλληλεγγύης», που φέτος επιδιώκεται να καλύψουν περισσότερα παιδιά από πέρσι.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους όσοι συνέβαλαν με την εθελοντική δουλειά τους στην προετοιμασία και πραγματοποίηση του γλεντιού, με προσφορές για τη λαχειοφόρο, με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια να γίνουν πλατιά γνωστές οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που σχεδιάζει το ΠΑΜΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Εξαρχος, μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε την ανάγκη να μη μείνει κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος «σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εφαρμογές των μνημονίων διαρκείας».

Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι «η αλληλεγγύη των σωματείων στόχο έχει να αντέξουμε για να νικήσουμε με τους αγώνες μας τις δυσκολίες, τους εκμεταλλευτές μας, τα αφεντικά, το κεφάλαιο και το σύστημά τους». Αναφορά έγινε και στη δημιουργία του πρώτου αθλητικού συλλόγου από τα εργατικά σωματεία, με την επωνυμία «ΕΑΣ Μαχητής», ο οποίος θα πάρει μέρος φέτος, από το Σεπτέμβρη, στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗΠ.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να πάρουν δύναμη από τη δύναμή τους. Να παλέψουν για να μείνουν στα χαρτιά τα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, να ανατραπεί η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ