Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Ανακοίνωσαν συνεργασία εν μέσω αντιδράσεων

Με κοινό ψηφοδέλτιο και διακηρυγμένο στόχο τη σύμπηξη του περιβόητου «τρίτου πόλου» του αστικού συστήματος, κατεβαίνουν στις επερχόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, το όνομα του σχήματος θα είναι «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή τους στην κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει με δήλωσή τους μια σειρά μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φ. Κουβέλης. Ο ίδιος ο τέως πρόεδρος του κόμματος μίλησε για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Μια μειοψηφία 35 μελών της ΚΕ του κόμματος - παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της ΚΕ τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» σημειώνει και προσθέτει ότι θα συγκαλέσει «άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» καταλήγει, «φωτογραφίζοντας» την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο των εντεινόμενων διεργασιών ανασύνταξης του αστικού πολιτικού κόσμου.

Αντιδρώντας, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση επιμένοντας ότι η ΚΕ «αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία δημοκρατικής συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς».

Την ίδια ώρα, όπως αναμενόταν μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν προχώρησε τελικά η εκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, με τον πρόεδρό του τελευταίου να αφήνει αιχμές αιχμές για το ρόλο του Ευ. Βενιζέλου ως υπονομευτή της προσπάθειας συμπόρευσης των δύο κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ