Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Ξεκινούν οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ

Το 18ο Συνέδριό της πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η ΠΟΣΠΕΡΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης), με τη συμμετοχή 98 αντιπροσώπων, εργαζομένων στην ΕΡΤ, από όλη την Ελλάδα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι το συνέδριο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου των ΜΜΕ, μετά την τροποποίηση του καταστατικού της. Με την τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στην ΠΟΣΠΕΡΤ των σωματείων εργαζομένων όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό χώρο. Το πρώτο βήμα γι' αυτή την ενοποίηση των σωματείων έγινε με την εγγραφή στην ΠΟΣΠΕΡΤ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει αποτίμηση και απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των ΜΜΕ. Το συνέδριο θ' απασχολήσουν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των εργαζομένων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με στόχο όπως υποστηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, την «υπεράσπιση» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και τις εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Φυσικά από τις εργασίες του συνεδρίου δε θ' απουσιάζουν ζητήματα που αφορούν στην ΕΡΤ και στην ανάπτυξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή. Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται η ΕΡΤ στην εποχή των νέων τεχνολογιών να διαδραματίσει «με υπευθυνότητα το ρόλο της, αποτελώντας δείγμα γραφής και για τον ιδιωτικό τομέα», συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση, στην πολυφωνία και στη διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Ο ρόλος της ΕΡΤ έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια περίοδο κατά την οποία τα ΜΜΕ «συνδέονται με την εντεινόμενη διαπλοκή της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Το συνέδριο έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρης Ρέππας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου, οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς και της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος, εκπρόσωπος της εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, καθώς και η πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ Ελένη Κόκκαλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ