Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΣ
φωτό 1

Η ΚΟ Τήνου του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση τιμής στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή και συγγραφέα ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 2 Αυγούστου 2015, εκπληρώνοντας την επιθυμία του να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα της γενέτειράς του Τήνου. Στις ομιλίες που έγιναν από συντοπίτες και συναγωνιστές του, αναδείχτηκε το αταλάντευτο της δράσης του για τα ιδανικά του ΚΚΕ και το αξιόλογο συγγραφικό του έργο για τα χρόνια της Εθνικής μας Αντίστασης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, σύντροφοι και φίλοι, οι οποίοι πρόσφεραν, στη μνήμη του σ. Μιχάλη Λιαρούτσου, οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Τήνου.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΜΑΝΩΛΗ, η κόρη του Διαλεχτή προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ.

***

Εκλεισαν 40 χρόνια που «έφυγε» ο παππούς μου ΠΡΑΣΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Η ζωή του ήταν συνυφασμένη με το ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος του μέχρι το τέλος. Πήρε μέρος στο ΕΑΜ, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, ενώ δεν έλειψε και από τους μετέπειτα αγώνες. Πρόλαβε και είδε όμως τη νομιμοποίηση του Κόμματος. Αγωνίστηκε ολόπλευρα και ολόψυχα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια Ελλάδα λεύτερη και σοσιαλιστική. Σε αυτόν τον αγώνα και σ' αυτήν την προοπτική προσφέρω, στη μνήμη του, 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ο εγγονός, Πρασούλας Γιώργος

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ (καλλιτεχνικού δ/ντή της «Ελευθεροτυπίας») και στη μνήμη των γονιών μου, ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, δημοσιογράφου - λογοτέχνη, της μητέρας μου ΛΙΛΙΚΑΣ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ, συνδικαλίστριας, του θείου μου ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Βόρειου) προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω της ΚΟΒ Παλ. Φαλήρου.

Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου,

τα παιδιά, Ρούλα και Βάσος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ