Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δεν δίνουν το κλειδί του δωματίου στους εστιακούς φοιτητές

Να μη δοθεί το κλειδί του δωματίου της Εστίας σε όποιον φοιτητή δεν έχει να πληρώσει εφάπαξ και προκαταβολικά το χαράτσι των 400 ή 150 ευρώ, (ανάλογα με το είδος του δωματίου), αποφάσισε η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αρνούμενη ακόμα και να κάνει κάποια διευκόλυνση της πληρωμής, όπως γινόταν παλιότερα.

Ανάμεσα στους φοιτητές που δεν μπόρεσαν να πάρουν κλειδί, είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ, ο οποίος, μάλιστα, είναι ΑμΕΑ, (παραπληγικός) με συγκεκριμένες ανάγκες.

Εκπρόσωποι του ΜΑΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στον Πρόεδρο του ΤΕΙ.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία η Διοίκηση του Συλλόγου, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες για στέγαση των σπουδαστών σε συνθήκες όξυνσης της φτώχειας, σημειώνει ότι η φοιτητική μέριμνα δεν μπορεί να λειτουργεί ως «εισπρακτική μέριμνα» και επισημαίνει την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το όξυναν παραπέρα με την πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία κι όλους τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και μαζί με τους εστιακούς φοιτητές να απαιτήσουν:

  • Να παρθούν τώρα πίσω οι αντιδραστικές, εκβιαστικές αποφάσεις για την πληρωμή.
  • Να δοθούν κλειδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους σπουδαστές που εγκρίθηκε η αίτησή τους.
  • Να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία, για να στεγαστούν και οι 100 φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο.
  • Να φτιαχτούν νέες Εστίες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ