Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Υψηλές προσδοκίες για διάκριση

Εχοντας το πλεονέκτημα να θεωρείται η πιο πλήρης ομάδα των τελευταίων ετών και βάζοντας τον... πήχη ψηλά όσον αφορά τους στόχους, η Εθνική ανδρών ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της διάκρισης στο φετινό Ευρωμπάσκετ, το οποίο θα διοργανωθεί ουσιαστικά σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις. Αρχικά η Α' φάση των ομίλων σε 4 και η τελική φάση της διοργάνωσης στη Λιλ της Γαλλίας. Η Εθνική μετέχει στο Γ' όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο Ζάγκρεμπ, με αντίπαλους την ΠΓΔΜ, με την οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα το απόγευμα (19.00 ΑΝΤ1 / ΟΤΕ Sports), την οικοδέσποινα Κροατία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία και την Ολλανδία.

Κοιτάει... ψηλά

Ισως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που σε μια συμμετοχή της Εθνικής σε διεθνή διοργάνωση οι υψηλοί στόχοι δεν κρύβονται με τον έναν ή άλλον τρόπο. Ανοιχτά ο πήχης πηγαίνει ψηλά με το «καλημέρα». Αν και ο πρώτος στόχος φαίνεται να οριοθετείται στην παρουσία στους επτά, που δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης εισιτηρίου για το Ρίο (μέσω του προολυμπιακού τουρνουά), εντούτοις είναι φανερό ότι τα βλέμματα κοιτούν πιο πάνω απ' αυτό. Η αισιοδοξία πηγάζει και απ' το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, είχε φέτος την ευχέρεια να έχει πληθώρα επιλογών για όλες τις θέσεις αφού όλοι ήταν εκεί...

Ψηλά βάζει τον πήχη των στόχων στο Ευρωμπάσκετ η φετινή Εθνική

Eurokinissi

Ψηλά βάζει τον πήχη των στόχων στο Ευρωμπάσκετ η φετινή Εθνική
Οι πλέον έμπειροι, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, που γύρισε στην Εθνική για να βοηθήσει, ο Νίκος Ζήσης, που μετράει 12 καλοκαίρια... παρέα με την Εθνική, οι σταθεροί σε παρουσίες Μπουρούσης, Πρίντεζης, Περπέρογλου, οι ...εξ ΝΒΑ ορμώμενοι Αντετοκούνμπο, Κουφός, Παπανικολάου αλλά και Καλάθης (μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό), η νέα φουρνιά Σλούκας Μάντζαρης δίνουν το «παρών» δυναμώνοντας κατά πολύ την ελληνική ομάδα. Στη μέχρι τώρα εικόνα της στην προετοιμασία η Εθνική έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, με το βάρος να ρίχνεται κυρίως στην πιεστική άμυνα προκειμένου να αυξηθούν οι προϋποθέσεις για να βγει ο αιφνιδιασμός. Στην επίθεση μεγάλο μέρος των πλάνων περιλαμβάνει η σωστή κυκλοφορία της μπάλας κυρίως απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, με το πλεονέκτημα της φετινής ομάδας να είναι το γεγονός ότι διαθέτει αρκετούς καλούς χειριστές.

Οι άλλοι όμιλοι

Τα παιχνίδια των υπόλοιπων ομίλων θα διεξαχθούν στο Μονπελιέ, που έχει τους αγώνες του Α' (Ρωσία, Βοσνία, Γαλλία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ), στο Βερολίνο όπου είναι ο Β' (Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία, Ισλανδία) και η Ρίγα με τον Δ' (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τσεχία). Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου, όπου θα διασταυρωθούν χιαστί με τις αντίστοιχες του διπλανού ομίλου βάσει θέσεων που έχουν καταλάβει π.χ. Α1 - Β4 σε αγώνες νοκ άουτ.

Και στο... βάθος Ρίο

Συνολικά στη διοργάνωση μετέχουν 24 ομάδες, για τις οποίες ο στόχος φέτος είναι διπλός αφού πέραν της διάκρισης στο τουρνουά μέσω των αγώνων θα κριθούν και πολλά για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο. Και αυτό γιατί η απόφαση της ΦΙΜΠΑ να αλλάξει τη δομή των προολυμπιακών τουρνουά και από μια διοργάνωση 12 ομάδων να κάνει τρία τουρνουά των 6 ομάδων αυξάνοντας τους διεκδικητές για το Ρίο, επηρεάζει και τα δρώμενα του Ευρωμπάσκετ. Ετσι, πλέον, εκτός του νικητή της διοργάνωσης και του φιναλίστ του τελικού που περνάνε απευθείας, μια δεύτερη ευκαιρία για τους Ολυμπιακούς μέσω των προολυμπιακών τουρνουά θα έχουν και οι ομάδες απ' τις θέσεις 3 - 7. Σε αυτές τις πέντε θα προστεθεί και η οικοδέσποινα του προολυμπιακού τουρνουά (θα λάβει wild cards).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ