Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Ασημένιο στο διπλό σκιφ

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ στις αθλήτριες και σε όλους τους συντελεστές

Eχοντας πετύχει από τον ημιτελικό τον πρώτο στόχο τους, που ήταν η απευθείας πρόκριση στους Ολυπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη στον τελικό του διπλού σκιφ στο παγκόσμιο πρωταθλημα που έγινε στη Γαλλία είχαν βάλει τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Και τα κατάφεραν τέλεια, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο αφού τερμάτισαν στην δεύτερη θέση με χρόνο 6:46.51 μετά απο συναρπαστικό αγώνα. Το ελληνικό πλήρωμα, αν και δεν ξεκίνησε καλά, έκανε σπουδαία αντεπίθεση στα τελευταία 1.000μ. και προσπερνώντας τα πληρώματα της Γερμανίας και της Πολωνίας κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Πρώτη ήταν η Ν. Ζηλανδία με 6:45.09 και τρίτη η Γερμανία με 6:47.19.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Πολλά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Νικολαΐδου και την Σοφία Ασουμανάκη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο διπλό σκιφ γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας. Συγχαρητήρια και σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Καλή δύναμη για την συνέχεια».

Εξάλλου η ελληνική αποστολή στους αγώνες πανηγύρισε ακόμα μια σπουδαία επιτυχία, αφού το πλήρωμα στην τετράκωπο των ανδρών με την τρίτη θέση που κατέκτησε στον μικρό τελικό του αγωνίσματος κατάφερε να εξασφαλίσει και αυτή την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πλήρωμα αποτελούσαν οι: Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ