Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ
Να γίνουν οι κατασκηνώσεις κέντρο υποδοχής προσφύγων

Την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και κάνει γνωστή τη θέση του για το ενδεχόμενο δημιουργίας προσωρινού κέντρου καταγραφής και υποδοχής προσφύγων στην περιοχή.

Για την πρόταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να στεγαστεί το Κέντρο στο χώρο του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, επισημαίνει πως πρόκειται για χώρο ακατάλληλο: «Είναι ένας χώρος επικίνδυνος, δίπλα βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, χωρίς τις ελάχιστες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας. Τέτοιοι χώροι μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως κολαστήρια μεταναστών», εξηγεί και προσθέτει πως «σε περίπτωση που τελικά επιλεγεί η περιοχή, ο μόνος χώρος που μπορεί να δώσει μια υποτυπώδη ανθρώπινη διαμονή είναι ο χώρος των κρατικών κατασκηνώσεων. Στις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις να προσληφθεί άμεσα το προσωπικό που εργαζόταν το καλοκαίρι, προσαυξημένο όσο απαιτείται με ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διερμηνέων».

Υπενθυμίζει ακόμα πως το Λαύριο «μια πολύ μεταναστών και προσφύγων (...) στεγάζει το κέντρο υποδοχής πολιτικών προσφύγων εδώ και 60 χρόνια και αυτό μας κάνει υπερήφανους. Οποια και να είναι τελικά η απόφαση, εμείς θα αντισταθούμε στην απανθρωπιά που θα επιδείξει το κράτος και θα προβάλλουμε τη μέγιστη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ