Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ιδού οι άτοκες δόσεις»!

Πριν από ένα μήνα περίπου, πήρα από αντιπρόσωπο αυτοκινήτων στο Βόλο, ένα αυτοκίνητο. Αυτά που διαφημίζουν οι αντιπροσωπείες για δήθεν άτοκες δόσεις, δεν είναι αλήθεια.

Σε υποχρεώνουν πρώτον ν' ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου σε δική τους ασφαλιστική εταιρία με 140.000 δρχ, το χρόνο. Αυτό επιβάλλεται, όπως μας είπαν, από την Εθνική Τράπεζα. Στη δική μου όμως ασφαλιστική εταιρία, για τον ίδιο χρόνο και για τις ίδιες προϋποθέσεις το ασφαλίζω με 70.000 δρχ. Το αμάξι μου επιτρέπουν να το εξοφλήσω σε 30 δόσεις, τα δυο εκατομμύρια, χονδρικά, που με πιστώνουν. Βγάζει λοιπόν η Τράπεζα για ένα χρόνο 70.000 δρχ. Στα δυο εκατομμύρια έχουμε επιτόκιο 3,5% και όχι φυσικά άτοκο, όπως διαφημίζουν.

Το δεύτερο χρόνο έχουμε 1 εκατομμύριο υπόλοιπο. Το επιτόκιο τώρα ανεβαίνει στο 7%. Ειναι φανερό, πως έχουμε τόκους και οι δόσεις δεν είναι άτοκες. Η Τράπεζα μου έστειλε έγγραφο που μου καθορίζει την ημερομηνία των δόσεων. Με την πρώτη δόση που θα πληρώσω, θα πρέπει ταυτόχρονα να δώσω και 59.000 δρχ. στην Τράπεζα, ποσό άσχετο με τις δόσεις που έχω να πληρώσω. Ετσι μου αρπάζουν για τον πρώτο χρόνο 70.000 δρχ και για τον δεύτερο άλλες 70.000 δρχ. συν τις 59.000 δρχ. Αυτές είναι οι άτοκες δόσεις!

Επειδή η Τράπεζα ασφαλίζει στην εταιρία εκατοντάδες ασφαλιστήρια, από πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το μήνα και το χρόνο, λέγεται πως η επιλεγμένη εταιρία, ασφαλίζει το αυτοκίνητο στην τράπεζα με το ποσόν των 40.000 δρχ. το χρόνο, γιατί έχει πληθώρα ασφαλιστήρια καινούριων αυτοκινήτων και συμφέρει την εταιρία.

Αν αυτά που αναφέρω είναι αλήθεια, τότε οι «άτοκες δόσεις», οι τόκοι και τα επιτόκια ανεβαίνουν κατακόρυφα, σε βάρος των αγοραστών... Ο εισαγγελέας έχει το λόγο, αν πράγματι έτσι έχουν τα ασφάλιστρα των 40.000 δρχ. και ο αγοραστής πληρώνει 140.000 δρχ. και γιατί όχι και σε ολόκληρο το κύκλωμα που αναφέρω. Ας σημειωθεί ότι το ασφάλιστρο δε μου δόθηκε όπως συνήθως, αλλά μόνο το σήμα.

Προτού φτάσουν οι καταγγελίες μου και πιο πάνω, θέλω να μου επιστραφούν οι 140.000 δρχ. για τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, ώστε να το ασφαλίσω με 70.000 δρχ, στη δική μου εταιρία. Ακόμη καταγγέλλω και τον αντιπρόσωπο απ' όπου αγόρασα το αυτοκίνητο στο Βόλο, γιατί δε με ενημέρωσε για τις 59.000 δρχ. που έδωσα πρόσθετα στην Τράπεζα. Γιατί αν αυτό το γνώριζα θα έπραττα διαφορετικά.


Σωτήρης Ιβανούδης
Βόλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ