Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δοκιμασίες «Δικεφάλων» σε Περιστέρι, Βέροια

Η κόντρα στο Περιστέρι μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟΚ είναι απ' τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Icon

Η κόντρα στο Περιστέρι μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟΚ είναι απ' τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
Οι δύσκολες αποστολές εκτός έδρας των δύο «Δικεφάλων» της κατηγορίας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που μετά τη μονομαχία τους μεσοβδόμαδα καλούνται να τα βγάλουν εις πέρας σε Περιστέρι και Βέροια, αντίστοιχα, είναι απ' τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ, μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Ενωσης, που τον... εκτόξευσε στην 5η θέση της βαθμολογίας, καλείται να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία με αντίπαλο όμως τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου παραδοσιακά συναντούσε αρκετές δυσκολίες. Στα συν για τους «ασπρόμαυρους» η πολύ καλή ψυχολογία που υπάρχει πλέον στην ομάδα, ενώ πέρα από τις γνωστές απουσίες των Λέοβατς και Τσιμιρότ, για τον Κροάτη τεχνικό Ιγκόρ Τούντορ δεν υπάρχουν περαιτέρω... πονοκέφαλοι. Και αυτό γιατί οι Ρικάρντο Κόστα και Κωνσταντινίδης παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν (κάκωση στην κνήμη και ζαλάδες αντίστοιχα) έδωσαν τελικά το «παρών» στην αποστολή της ομάδας. Στην άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι παρά το καλό τους ξεκίνημα με 2 νίκες στα 2 παιχνίδια, πλέον μετρούν αντίθετα αφού προέρχονται από 2 συνεχόμενες ήττες. Κόντρα στον ΠΑΟΚ οι Περιστεριώτες ψάχνουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Ενα ακόμη δύσκολο εμπόδιο, και μάλιστα και αυτό εκτός έδρας, καλείται να ξεπεράσει σε λιγότερο από 5 μέρες η ΑΕΚ, που θα δοκιμαστεί στη Βέροια θέλοντας να ξεπεράσει την ήττα στην Τούμπα. Ενα αποτέλεσμα που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» κυρίως για την εικόνα της ομάδας. Το ματς της Δευτέρας πλέον θεωρείται κομβικό για τους «κιτρινόμαυρους» αφού σε περίπτωση νέας αποτυχίας το κλίμα θα βαρύνει ιδιαίτερα. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» αγωνιά για τη συμμετοχή του Σιμόες αφού τραυματίστηκε στην Τούμπα και μέχρι χτες Παρασκευή πονούσε στο γόνατο. Στην ομάδα της Ημαθίας στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση στοχεύουν να παρουσιαστούν καλύτεροι απ' την προηγούμενη αγωνιστική και να ρεφάρουν την ήττα από τον ΠΑΟΚ (3-0). Αλλωστε, νέο στραβοπάτημα θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα αφού θα αφήσει την ομάδα πίσω στη βαθμολογία (είναι ήδη στη 10η θέση). Το καλό για τον Γ. Γεωργιάδη είναι ότι πλην του Γιουσούφ, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει ένα γερό τεστ δυνάμεων λίγο πριν από τον αγώνα του με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 29/9) κόντρα στον αξιόμαχο και πάντα επικίνδυνο ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί η ψυχολογία να είναι ανεβασμένη μετά και τη νίκη επί της Ξάνθης, τα προβλήματα τραυματισμών όμως δεν αφήνουν σε ησυχία το τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορεί να υπολογίζει τους Φουστέρ, Τσόρι, Μπουχαλάκη και Ντα Κόστα. Το πρόβλημα μάλιστα του τελευταίου είναι αυτό που καίει και περισσότερο ενόψει Αρσεναλ. Ιδιαίτερα ανεβασμένοι πάντως κατεβαίνουν στο Φάληρο οι Γιαννιώτες μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου και την παρουσία τους στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής, θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Πλατανιά, θέλοντας να συνεχίσει νικηφόρα μετά την επικράτηση επί του Λεβαδειακού, ενώ το δικό της ενδιαφέρον έχει η κόντρα στο βορρά μεταξύ Ηρακλή και Ξάνθης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλλονή - Παναιτωλικός (16.00 NS2), Ηρακλής - Ξάνθη (18.15 NS1), Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (20.30 NS2).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Πλατανιάς (16.00 NS2), Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (18.15 NS2), Πανιώνιος - Πανθρακικός (18.15 NS3), Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (20.30 NS1).

ΔΕΥΤΕΡΑ: Βέροια - ΑΕΚ (19.30 NS1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ