Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να σταματήσει ο εμπαιγμός μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά ζητά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση παραμένει εκρηκτική με σχολεία κλειστά. «Τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών. Πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, ολοήμερα, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία...)! Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι πότε και πού θα διοριστούν», τονίζει.

Επιπλέον, αναστάτωση έχει προκαλέσει στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων το ότι, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, εκατοντάδες από αυτούς που θα δούλευαν στα σχολεία ΕΑΕΠ, κινδυνεύουν να καταδικαστούν στην ανεργία, γιατί δήλωσαν περιοχές στις οποίες εργάζονταν για χρόνια και φέτος αποκλείστηκαν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία). Αλλοι, για τον ίδιο λόγο, στέλνονται την τελευταία στιγμή μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ήδη δύσκολη οικογενειακή τους διαβίωση. Για το θέμα έγινε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Την κατάσταση αυτή καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιστή στις εντολές της ΕΕ, του 1ου και 2ου μνημονίου που θα καταργούσε αλλά εφαρμόζει πιστά και του 3ου δικού της μνημονίου, που προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση, τσακίζει λαϊκές οικογένειες και εκπαιδευτικούς, τα μορφωτικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα! Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά ο ρόλος της ΕΕ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ και άλλων) στην Εκπαίδευση, που προωθούν αποκλειστικά την ελαστική εργασιακή περιπλάνηση για τους εκπαιδευτικούς και σε κάθε περίπτωση δεν ικανοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της», τονίζεται στην ανακοίνωση, απαιτώντας: «Τώρα πλήρης λειτουργία όλων των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε μια φάση και δυνατότητα όσων ήδη προσλήφθηκαν να κάνουν βελτίωση θέσης. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά σε όσους αποκλείστηκαν λόγω εξαίρεσης από τα ΕΣΠΑ της περιοχής προτίμησής τους».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Τετάρτη, στις 13.30, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, για τα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ