Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Πέταξε» ο Ολυμπιακός ... χαμόγελα για φιλοξενούμενους

Σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ

MotionTeam

Σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ
Η σπουδαίας σημασίας νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ ήταν αναμφίβολα αυτή που ξεχώρισε στην 6η αγωνιστική της Super League, στα περισσότερα παιχνίδια της οποίας ...χαμογέλασαν οι φιλοξενούμενοι. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και οι νίκες του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και του Πανιωνίου στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, αν και αγχώθηκε αρκετά, στο τέλος έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός με τη... φόρα από τη νίκη του στο Λονδίνο επί της Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ. Μια νίκη που έχει πολλαπλά οφέλη για τους «ερυθρόλευκους» αφού όχι μόνο τους εδραιώνει για τα καλά στο ρετιρέ της βαθμολογίας αλλά τους ανεβάζει και την ψυχολογία για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους. Ο Ολυμπιακός όντας καλύτερος του αντιπάλου του και ιδιαίτερα στο α' μέρος, κατάφερε να πάρει άριστα στο πρώτο δύσκολο τεστ στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους στο παιχνίδι, ήταν κυρίαρχοι επιθετικά και έχοντας ως κορυφαίους τους Φορτούνη, Ντουρμάζ δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό κατάφεραν πριν από την ανάπαυλα να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη, και μάλιστα σε ένα οκτάλεπτο, χάρη στα τέρματα του Ιντιγιέ (27') και Μιλιβόγεβιτς (35').

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, που είχε την ατυχία να χάσει στο μισάωρο τον πιο δραστήριο παίκτη του μέχρι τότε, τον Κωνσταντινίδη (αποχώρησε τραυματίας), ανέβασε την πίεσή του στο β' μέρος, με τον Τούντορ να ρίχνει στον αγώνα τους Μπερμπάτοφ, Ντα Σίλβα προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Ωστόσο, οι επεμβάσεις του Ρομπέρτο από πλευράς Ολυμπιακού και η αδυναμία των «ασπρόμαυρων» στην τελική προσπάθεια δεν άλλαξαν τα πράγματα.

Σπουδαίο διπλό τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους πήρε στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 1-0 (83' Τελάντερ) ενώ η ΑΕΚ νίκησε με το ίδιο σκορ τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (Κρισάντους 82') με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Μπαλά.

Εκκωφαντική νίκη με 5-1 πέτυχε στο Αγρίνιο ο Πανιώνιος απέναντι στον Παναιτωλικό, που υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του με το ίδιο σκορ μετά την αντίστοιχη στην Καλλονή.

  • Συνοπτικά τα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2, Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1, ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0, Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-3, Καλλονή - Βέροια 0-1, ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 2-2, Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 1-1.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 18, Παναθηναϊκός 15, ΑΕΚ 13, Πανιώνιος 10, ΠΑΟΚ 10, Λεβαδειακός 9, ΠΑΣ Γιάννινα 8, Βέροια 8, Αστέρας Τρίπολης 8, Παναιτωλικός 7, Ξάνθη 6, Ηρακλής 6, Ατρόμητος 6, Καλλονή 5, Πανθρακικός 2, Πλατανιάς 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ