Πέμπτη 5 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν και καλούν στο συλλαλητήριο

Στο εδώλιο της λαϊκής οργής και της έντονης συνδικαλιστικής κριτικής στέκεται η κυβέρνηση μετά την προκλητική της επιχείρηση να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Συνδικάτα και άλλοι φορείς, ο ένας μετά τον άλλο, με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την απόπειρα δίωξης των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 του Απρίλη και καλούν τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά στο σημερινό συλλαλητήριο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση τρομοκρατίας, που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και του λαϊκού κινήματος, και την προειδοποιεί ότι αυτή η πολιτική δε θα περάσει.

Η κατάληψη του υπουργείου - τονίζει στην καταγγελία του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - ήταν μια εκδήλωση αγωνιστικής διαμαρτυρίας, η οποία είχε μοναδικό σκοπό να αποτρέψει το μαζικό έγκλημα που επιχειρεί να διαπράξει η κυβέρνηση με την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Να αποσυρθούν τώρα οι φασιστικές μεθοδεύσεις και οι καταγγελίες σε βάρος των συναδέλφων τους και των στελεχών του ΠΑΜΕ, απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα το βρει και πάλι μπροστά της και ας αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες σε ό,τι συμβεί.

Στα πρόσωπα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ -τονίζει στην καταγγελία της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) - επιχειρείται η ποινικοποίηση και η κατασυκοφάντηση των αγώνων του λαού για δημοκρατία, συνδικαλιστικές ελευθερίες, για καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Με κοινή ανακοίνωσή τους επτά συνταξιουχικές Ομοσπονδίες (ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΤΑΕ-Δημοσίου), που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων της χώρας, καταγγέλλουν «τη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης, που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι στημένες κατηγορίες σε βάρος των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα, ώστε να περάσουν την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τονίζουν το Σωματείο Μαγείρων και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού - δεν κατάλαβε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην αλαζονική και τρομοκρατική της πολιτική. Δεν κατάλαβε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Προσπαθεί με δικαστήρια να σταματήσει το ποτάμι του λαού. Δεν ξέρει ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!».

Τη νέα τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος των αγώνων του εργατικού κινήματος, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Την αυταρχική κυβερνητική δίωξη των 7 συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που καλούνται ν' απολογηθούν για την κατάληψη στις 5 του Απρίλη του υπουργείου Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ