Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα στα συλλαλητήρια απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 22 Οκτώβρη απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ. «Καμιά αναμονή μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης. Δε δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τη σφαγή μας. Εχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σχολιάζει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας: «Τι ανάπτυξη μπορεί να περιμένει ο αυτοαπασχολούμενος, όταν έχει μπροστά του: Τη νέα αύξηση της προκαταβολής του φόρου στο 100% και του ΦΠΑ στο 23%. Το τσάκισμα των συντάξεων και όλων των παροχών, με την παράλληλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ. Την επιτάχυνση και διευκόλυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ακόμα και της 1ης κατοικίας και τη μείωση του ορίου των ακατάσχετων λογαριασμών.

Την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που σημαίνει παράδοση ολόκληρων κλάδων στο κεφάλαιο, που θα οδηγήσει σε νέο εκτοπισμό χιλιάδων συναδέλφων, όπως λέει η πείρα σε κλάδους που ήδη έχει προωθηθεί. Τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και που θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, προκειμένου να παραδοθούν στο κεφάλαιο».

«Γι' αυτό - σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ - απορρίπτουμε την "εθνική ομοψυχία" και τις εκκλήσεις για σταθερότητα και ηρεμία στις οποίες μας καλούν. Θέλουν σιγή νεκροταφείου, για να περάσει ανεμπόδιστα η σφαγή μας. Γι' αυτό γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που αναπαρήγαγαν όλα τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων, προκειμένου να περάσει χωρίς αντίσταση η πολιτική που μας αφανίζει».

«Ολοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια. Η συμμαχία μας με όλους όσοι χτυπιούνται βάναυσα από αυτήν την πολιτική, τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, είναι το δικό μας όπλο. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του» καταλήγει μεταξύ άλλων η ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ