Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Ειδομένη του Κιλκίς

Είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη του Κιλκίς διένειμε το πρωί της Κυριακής η Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Στην αποστολή αλληλεγγύης συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νεολαίοι και γυναίκες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ από τη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία και το Κιλκίς. Εφτασαν στην Ειδομένη με τρία λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα και από εκεί, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπου γίνεται η άφιξη, ο έλεγχος και η αναχώρηση των προσφύγων για τη Γευγελή της ΠΓΔΜ. Στην αποστολή συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Η αποστολή διένειμε τρόφιμα, παιδικές πάνες, ρούχα και παιχνίδια. Μάλιστα, πολλά από τα παιχνίδια είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από παιδιά σχολείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία απευθύνονταν και με χειρόγραφα μηνύματα προς τα προσφυγόπουλα, με τα οποία τα παροτρύνουν να κάνουν κουράγιο και να μη φοβούνται.

Στους πρόσφυγες απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα αραβικά εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και έγινε αποδεκτός με χειροκροτήματα, συνθήματα και τραγούδια από τους πρόσφυγες. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Είμαστε αδέλφια σου και σου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας ή φυλής. Είμαστε αδέλφια, γιατί υποφέρουμε μαζί από τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ