Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός απέναντι στους αναπληρωτές

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός απέναντι στους αναπληρωτές ειδικοτήτων και ταυτόχρονα στις οικογένειες με παιδιά στα ολοήμερα δημοτικά. Η προχτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και εκπροσώπων της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας, έληξε αργά το βράδυ, με το υπουργείο να τους υπόσχεται 218 προσλήψεις από κρατικά κονδύλια.

Η εξαγγελία αυτή ήρθε κάτω από την πίεση των επίμονων κινητοποιήσεων αναπληρωτών ειδικοτήτων και συναδέλφων τους, που συγκεντρώθηκαν προχτές στο υπουργείο Παιδείας. Υπολείπεται ωστόσο κατά πολύ των πραγματικών αναγκών, ενώ δεν υπάρχει σαφής δέσμευση για το πότε θα υλοποιηθεί. Εκατοντάδες από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, οι οποίοι είχαν δηλώσει ως περιοχές πρόσληψής τους την Αττική, Δυτ. Μακεδονία και Ν. Αιγαίο, χωρίς να τους έχει ενημερώσει κανένας ότι αυτές εξαιρούνται από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι με τις αντίστοιχες ώρες στα σχολεία ακάλυπτες.

Στο πλευρό τους βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων που χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας τώρα πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε μια φάση και δυνατότητα όσων ήδη προσλήφθηκαν να κάνουν βελτίωση θέσης. Ζητά σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά σε όσους αποκλείστηκαν λόγω εξαίρεσης από τα ΕΣΠΑ της περιοχής προτίμησής τους και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συλλογικό αγώνα «ενωμένοι όλοι μαζί συμβασιούχοι και μόνιμοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Την ίδια στιγμή, πολλά τμήματα ολοήμερων σχολείων είτε δε λειτουργούν καθόλου, είτε υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων Εικαστικών, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής, Αγγλικής Γλώσσας, Δραματικής Τέχνης, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, φέρνοντας σε απόγνωση τις οικογένειες των μαθητών. Ενδεικτική είναι η εικόνα που δίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» για τις περιοχές Βύρωνα - Παγκράτι - Καισαριανή, όπου η βδομάδα κύλησε με 225 κενές ώρες ειδικοτήτων στην πρωινή ζώνη και 122 ώρες ειδικοτήτων για τα ολοήμερα, τα οποία προστίθενται στα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και προσωπικού Ειδικής Αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ