Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Νέο αγωνιστικό ραντεβού για τους φοιτητές της Αθήνας στις 5 Νοέμβρη

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τους φοιτητές της Αθήνας είναι στις 5 Νοέμβρη, οπότε μια σειρά φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν να σημάνει ξεσηκωμός.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα κάνουν οι Σύλλογοι Μαθηματικού, Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, που σε κοινή τους σύσκεψη συντόνισαν τα αγωνιστικά τους βήματα και δίνουν κλιμάκωση στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, με το συλλαλητήριο στις 5 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο», αλλά και με συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Οι Σύλλογοι στο κάλεσμά τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων:

«Με το ξεκίνημα του Νοέμβρη, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα μείωση 20% στη χρηματοδότηση για την Παιδεία.

Αυτό σημαίνει:

  • Θα βάζουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη! Πληρώνουμε ήδη πολλά για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, συγγράμματα... σε λίγο θα πληρώνουμε και για να κάτσουμε.
  • Ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές! Ηδη σε πολλές σχολές εργαστήρια δεν γίνονται λόγω ελλείψεων σε καθηγητές, φοιτητές δε χωράνε σε αίθουσες. Εχουμε μέχρι και την παγκόσμια πρωτοτυπία εργαστήρια να γίνονται θεωρητικά σε μαυροπίνακα!

Θέλουμε να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα.

Γι' αυτό έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, που μετατρέπει τα Πανεπιστήμιά μας σε επιχειρήσεις και την ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση σε κατάρτιση και εφήμερη γνώση. Τα προγράμματα σπουδών διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η έρευνα αντί να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες παραδίδεται στα μονοπώλια.

Θέλουμε να δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.

Γι' αυτό έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν για τους απόφοιτους. Οι περισσότεροι απόφοιτοι δε δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν, η ανεργία χτυπάει "κόκκινο" στους νέους μέχρι 25. Ενώ με το 3o μνημόνιο εξαπολύεται λυσσαλέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, με αποτέλεσμα οι νέοι απόφοιτοι να μην έχουμε πρόσβαση στην Υγεία, να δουλεύουμε χωρίς άδειες και άλλα δικαιώματα.

Κυβέρνηση - ΕΕ παίρνουν τα μέτρα τους. Οι φοιτητές να πάρουμε τα δικά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ