Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Πολλές οι ταινίες, λίγες οι καλές...

Και η τρέχουσα βδομάδα φιλοξενεί πλήθος ταινιών, με τις πρεμιέρες συνολικά να σκιτσάρουν μια κακή εικόνα, πλην κάποιων εξαιρέσεων, όπως η ινδική και η εγγλέζικη ταινία με την Σαρλότ Ράμπλινγκ. Οι υπόλοιπες, δυστυχώς, κακόγουστες αμερικανιές σε λιγότερο και μεγαλύτερο βαθμό. Στην «Αλκυονίδα», όμως, προβάλλονται ως αποζημίωση καλές ταινίες. Μια και μοναδική προβολή την Κυριακή 1 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, για την κλασική, μεγάλη ταινία του Μαρσέλ Καρνέ «Τα παιδιά του παραδείσου» (1945), με την Αρλετί, τον Ζαν Λουί Μπαρό και τον Πιέρ Μπρασέρ, που δεν πρέπει να χάσουν όσοι δεν την έχουν δει (είσοδος 5 ευρώ). Στην «Αλκυονίδα», επίσης, συνεχίζεται καθημερινά, στις 6 το απόγευμα, η προβολή του βραβευμένου, ύψιστης λογοτεχνικότητας, ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία Χαίρε» (2015), καθώς και οι ελληνικές παραγωγές «Forget Me Not» (2014) του Γιάννη Φάγκρα, στις 9 το βράδυ και «Μαριονέτες» (2015) του Παντελή Καλατζή, στις 11 τη νύχτα.

Στον κινηματογράφο «Στούντιο» της πλατείας Αμερικής, συνεχίζεται καθημερινά στις 20.30 και 22.30 η προβολή της σουηδικής ταινίας του Ρούμπεν Εστλουντ «Ακούσια»... και στο «Αστυ» συνεχίζεται η προβολή της γαλλικής ταινίας του Στεφάν Μπριζέ «Ο νόμος της αγοράς» (2015). Σε ό,τι αφορά τώρα το καθιερωμένο ραντεβού του Φεστιβάλ Δράμας με το αθηναϊκό κοινό, φέτος δίνεται στον κινηματογράφο «Τριανόν», από τις 29 Οκτώβρη έως και τις 4 Νοέμβρη. Στον περιορισμένο όμως χώρο που διαθέτουμε, είναι όντως αδύνατο να αναφερθούμε λεπτομερέστερα στο μακροσκελέστατο πρόγραμμα προβολών.

Δεν μπορούμε, όμως, παρά να σας πληροφορήσουμε ότι την Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί στο «Τριανόν» η ταινία «Οι παλαιστές» των Κώστα Σταματόπουλου και Σήφη Στάμου, σε σενάριο του συγγραφέα Θωμά Μανόπουλου, παρέα με άλλες μικρού μήκους, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δράμας στην Αθήνα. Η ταινία είναι η πρώτη απόπειρα παραγωγής ταινίας μικρού μήκους από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, με την κινηματογραφική Ομάδα «Λοκομοτίβα» και τον Χρήστο Γιάννου. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, σε μία επαρχιακή πόλη, οι νέοι καλούνται από τη Στρατολογία προς κατάταξη. Δυο φίλοι, «παλαιστές» σε όλες τις φάσεις της ζωής τους, καλούνται να στηρίξουν ο ένας τον άλλο. Τους δίνεται ένα χαρτί που πρέπει να υπογράψουν και να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον Κομμουνισμό. Δεν υπογράφουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν την πορεία χιλιάδων νεαρών προς τη Μακρόνησο.


ΚΡΙΤΙΚΗ: Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ