Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απόψε τα βραβεία του ποιητικού διαγωνισμού

Εχουμε ήδη αναφερθεί στον ποιητικό διαγωνισμό για νέους μέχρι 35 ετών με θέμα την Ειρήνη, που προκήρυξε η «Φωνή Λογοτεχνών», το δωρεάν τριμηνιαίο περιοδικό που εκδίδει η «Αγωνιστική Παράταξη Ελλήνων Λογοτεχνών - Συνεργαζόμενοι», στο πλαίσιο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Η «Φωνή των Λογοτεχνών», έντυπο σε προοδευτική κατεύθυνση, ευελπιστεί να καλύψει εν μέρει ένα υφιστάμενο μεγάλο κενό, την απουσία δηλαδή διεξόδου για τα νέα παιδιά που «λογοτεχνίζουν» και που δε δύνανται να καλύψουν τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις της αγοράς, ώστε το έργο τους να φτάσει στο τυπογραφείο και από κει στη διακίνηση.

«Ολα τα ποιήματα ήταν τόσο καλά, που δυσκόλεψαν κατά πολύ τις διαδικασίες επιλογής του "καλύτερου"», μας λέει ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας, Γιάννης Παπαοικονόμου και συνεχίζει: «Η προσπάθεια του περιοδικού μας έδειξε ότι υπάρχουν πραγματικά λογοτεχνικά ταλέντα που εάν δεν τους δινόταν η συγκεκριμένη ευκαιρία, δε θα τα γνωρίζαμε καν». Ας σημειωθεί ότι το έργο όλων όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα δημοσιευτεί στο περιοδικό. Επίσης, ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γίνουν μέλη της παράταξης.

Τέλος σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και θα γίνει η βράβευση του νικητή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Στέκι Δημιουργίας και Πολιτισμού της ΚΝΕ (οδός Τροίας 36, στάση Αγγελοπούλου). Η σημερινή εκδήλωση στο Στέκι έχει και στίγμα αλλά και μήνυμα να στείλει προς τους νέους, εκκολαπτόμενους συγγραφείς: Να μην αποκαρδιώνονται, να μην απογοητεύονται και να συμπορεύονται με την αστείρευτη πηγή έμπνευσης, το λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ