Τρίτη 3 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 167, ΙΟΥΛΗΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ)

Το εξώφυλλο του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 167 (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης)
Το εξώφυλλο του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 167 (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης)
Σε συνέχεια του αφιερώματος στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, το περιοδικό της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) «Εθνική Αντίσταση» (τεύχος 167, του τριμήνου Ιούλη - Αυγούστου - Σεπτέμβρη 2015) δημοσιεύει ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην εκδήλωση του Κόμματος στην Καισαριανή - με συμμετοχή και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Περιλαμβάνεται, επίσης, σημείωμα για την προσφορά του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη.

Ακόμα, δημοσιεύεται πλούσιο ρεπορτάζ για τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του ΚΚΕ (σε Λαμία, Τρίκαλα, Αρτα, Μεσούντα) για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη. Αλλά και πλούσιο ρεπορτάζ για την εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσμένων των εκτάκτων στρατοδικείων στο μνημείο στον Αϊ - Θανάση στην Τρίπολη. Επίσης, στα επετειακά αφιερώματα δημοσιεύεται η σημαντική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας της ηρωίδας κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου.

Το κύριο άρθρο αναφέρεται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας (εκλογές και δημοψήφισμα), ενώ στις ΘΕΣΕΙΣ μας δημοσιεύονται οι σχετικές ανακοινώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για το δημοψήφισμα και τις τελευταίες εκλογές.

Ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας:

Στις ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΕ δημοσιεύεται η συνέχεια σειράς ανταποκρίσεων του Κύπριου δημοσιογράφου Πανίκου Παιονίδη, ο οποίος βρέθηκε στα βουνά της Ελλάδας με τον ΔΣΕ και δημοσιεύονταν, τότε, στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Κύπρου, για τον επικό αγώνα των μαχητών του ΔΣΕ - και Κύπριων μαχητών που συμμετείχαν σ' αυτόν.

Πλούσια ύλη δημοσιεύεται και στις άλλες στήλες του περιοδικού μας. Οπως: ΡΕΠΟΡΤΑΖ (από τις πολλές εκδηλώσεις των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ιδιαίτερα για την εκδήλωση τιμής στις φυλακές της Αίγινας και το Μπλόκο της Κοκκινιάς κ.λπ., «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ», «ΗΡΩΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ», «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ», «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ», «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ». Στη στήλη με τα «ΔΙΕΘΝΗ» δημοσιεύονται υλικά της FIR (ΦΙΡ) (τιμή στον Κόκκινο Στρατό και το σοβιετικό λαό).

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» μπορεί να το προμηθευθούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, τηλ. 210.8222.952 - φαξ: 210.8834.093) αλλά και τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ