Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΜΕ
Η βία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν

Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες καταδίκης, από συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και άλλους φορείς, ενάντια στην τρομοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και πάλης.

Με αγανάκτηση καταγγέλλει τη μεθοδευμένη επίθεση των επιτελείων της κυβέρνησης που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Υπογραμμίζει ότι οι στημένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να στρώσουν το δρόμο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Η διοίκηση του ΕΚΚΙ τονίζει ότι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν. Θα αχρηστευτούν από τη μαζική και μαχητική δράση των εργαζομένων.

Καταγγελία εξέδωσε και το Συντονιστικό Σωματείων Θριασίου όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «η δίωξη που επιχειρείται στα πρόσωπα των 7 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δείχνει τον πανικό των κρατούντων». Και καταλήγει: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και αυτό θα επιβληθεί είτε το θέλουν είτε όχι».

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης καταδικάζει την κλήση σε απολογία των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ. Εκτιμά ότι στο «στόχαστρο της κυβέρνησης και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης μπήκαν πρωτοπόρα συνδικαλιστικά στελέχη, μπήκε το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων, να διαδηλώνουν και να κάνουν πορείες».

Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου καταγγέλλει τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες θίγουν την αξιοπρέπεια και το σεβασμό ανθρώπων, οι οποίοι αφοσιωμένοι καθημερινά στη συνδικαλιστική δράση, δίνουν το δικό τους αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νιώθει απομονωμένη από την εργατική τάξη και εξαπολύει την τρομοκρατική της επίθεση, θρασύδειλα εναντίον αγωνιστών, εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να επιβάλει το στιβαρό χέρι του "νέου τρομονόμου"», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Η διοίκηση του συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση στις επιτροπές αγώνα κατά χώρο δουλιάς, μαζικοποιώντας το συνδικάτο, συντονίζοντας τον αγώνα με τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη μεθοδευμένη επίθεση των επιτελείων της κυβέρνησης που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. «Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης - υπογραμμίζεται - δε θα περάσουν, θα αχρηστευτούν από τη μαζική και μαχητική δράση του κινήματος. Τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι κατηγορούμενοι. Κατηγορούμενοι είναι η κυβέρνηση, η πολιτική της και οι μηχανισμοί αυταρχισμού και τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων».

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) καταγγέλλοντας τη μεθοδευμένη επίθεση των επιτελείων της κυβέρνησης που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. Αναφέρει δε ότι η αγωνιστική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη είχε αιχμή την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Μια οργισμένη ανακοίνωση προς τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «κύριοι της κυβέρνησης, αυτοί είναι οι τρομοκράτες που διαλαλούσατε ότι με την ψήφιση αυτού του τρομονόμου θα πατάξετε; Δηλαδή τα πρωτοπόρα συνδικαλιστικά στελέχη του εργατικού κινήματος; Αν νομίζετε ότι με τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους μπορείτε να κάμψετε το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, είστε πολύ γελασμένοι, ίσως το παρελθόν δε σας έχει διδάξει τίποτα μέχρι σήμερα. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αντεργατική, αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική της πολιτική που θέλει να την επιβάλλει με τη βία, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, γι' αυτό άλλωστε ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή και το λεγόμενο "τρομονόμο"», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων. Υπογραμμίζει δε ότι το προχτεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος έδειξε ότι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν να περάσουν η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ