Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Ζούρας»

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα διαρκέσουν όλη τη βδομάδα, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», στις μονάδες της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, αποφασίστηκε πρόγραμμα κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από χτες με στάση εργασίας. Το επιχειρησιακό Σωματείο έχει προκηρύξει ανάλογες στάσεις σε κάθε βάρδια για σήμερα και αύριο. Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα, ενώ έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 13 Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και πλέον έχουν ξεπεράσει τους τέσσερις μισθούς, την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων που έχουν περικοπεί.

Οπως καταγγέλλουν, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία είχε δεσμευτεί να καταβάλει τη μισθοδοσία έως 31/10, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει και ότι δεν συζητάει τα υπόλοιπα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό, ειδικά στο τμήμα του σφαγείου, έχει μειωθεί κατά 15 περίπου άτομα και η δουλειά εντατικοποιείται στο έπακρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ