Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ)
Προϋπολογισμός με φόρους, περικοπές προσωπικού και υπηρεσιών

Πρωτεργάτης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναδειχτεί η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) του Δήμου Περάματος, η οποία στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας έφτασε να «περάσει» έναν προϋπολογισμό για το 2016 που προβλέπει αύξηση στα δημοτικά τέλη στην εργατούπολη που σφαδάζει από την ανεργία και την ανέχεια, επιτίθεται στους εργαζόμενους του Δήμου, σπρώχνει στο κλείσιμο παιδικούς σταθμούς, προωθεί τη σταδιακή συρρίκνωση σε κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, προκειμένου να αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016 εμφανίζεται αύξηση του συνόλου των εσόδων που θα έχει ο Δήμος, κατά περίπου 200.000 ευρώ, από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, από 2.294.208,17 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το 2015 ως έσοδα του Δήμου από τα δημοτικά τέλη (φωτισμού δηλαδή και καθαριότητας), για το 2016 προϋπολογίζονται 2.436.617,52!

Οσον αφορά τους εργαζόμενους, για παράδειγμα οι δαπάνες του Δήμου για τις αποδοχές των τακτικών υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου, από 300.044 ευρώ το 2015, για το 2016 προϋπολογίζονται στα 276.048,38 ευρώ!

Στην περίπτωση των παιδικών σταθμών εμφανίζεται αύξηση των δαπανών για το 2016 σε 58.000 ευρώ από 47.000 το 2015, όμως διευκρινίζεται ότι συμπεριλαμβάνονται και συμβάσεις (για προμήθεια τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κ.ά.) από το 2014, που δεν έχουν αποπληρωθεί. Πρόκειται για καθαρή αλχημεία για να φαίνεται το ποσό αυξημένο...

Η αύξηση στα δημοτικά τέλη εμφανίζεται στον προϋπολογισμό χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση και σχετική απόφαση για τα δημοτικά τέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλθηκε το γεγονός της αύξησης των δημοτικών τελών μέσα από μεθοδεύσεις και πατέντες, ενώ απαίτησαν να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Οπως ειπώθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τη μεθόδευση αυτή, δηλαδή να εγκριθεί ο προϋπολογισμός χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση για τα δημοτικά τέλη, πέρα όλων των άλλων αφαιρείται και το δικαίωμα από τους συνδυασμούς να καταθέτουν προτάσεις και να απαιτούν να τίθενται στη διαδικασία ψηφοφορίας, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο μετατρέπεται σε «γλάστρα».

Η απάντηση που έδωσε κυνικά ο αντιδήμαρχος ήταν πως ό,τι και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προϋπολογισμός του Δήμου «δεν μπορεί να αλλάξει», γιατί είναι προσαρμοσμένος «στις παρατηρήσεις του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ»! Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία, τις μεθοδεύσεις και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, μετατρέπει σταδιακά («Καλλικράτης» κ.λπ.) δήμους και δημοτικά συμβούλια σε εργαλεία για την επιβολή της πολιτικής που για τα κέρδη του κεφαλαίου τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ