Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες

Ανακοίνωση για το μεγάλο σεισμό της Λευκάδας στην οποία εκφράζονται τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και η άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων τόσο για τους πληγέντες όσο και για τις κατεστραμμένες υποδομές, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων από το σεισμό. Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλη τη Λευκάδα και ιδιαίτερα στους κατοίκους στα νοτιοδυτικά του νησιού, που υπήρξαν και οι περισσότερες ζημιές.

Οι καταστροφές από το σεισμό επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες από την έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης στο νησί. Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα είναι βαριά, αφού τα έργα αντισεισμικής θωράκισης δεν αποτελούσαν και δεν αποτελούν προτεραιότητα γι' αυτές, μιας και δεν επιφέρουν κέρδη για το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι όλου του νησιού πρέπει να βγάλουν πείρα για το πού οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και τους φορείς του Δήμου Λευκάδας και Περιφέρειας Ι. Ν. να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για: στήριξη στη στέγαση και τη σίτιση όλων των πληγέντων (επιδότηση ενοικίου, διαμονή σε τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του κράτους κ.λπ.). Να παρθούν επιπλέον μέτρα για τους ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, που χτυπήθηκαν από το σεισμό. Αμεσο και ουσιαστικό έλεγχο της καταλληλότητας όλων των κτιρίων. Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες και αποζημίωσή τους. Αποκατάσταση των υποδομών στο οδικό δίκτυο του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ