Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Από τις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων που έγιναν στη Ραμάλα τη Δευτέρα
Από τις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων που έγιναν στη Ραμάλα τη Δευτέρα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αεροπορικές επιδρομές σε τουλάχιστον δύο θέσεις της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησε χτες τα χαράματα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος, μετά την εκτόξευση μίας ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, από τις επιδρομές χτυπήθηκαν δύο εγκαταστάσεις που φέρεται πως χρησιμοποιούνταν από ένοπλη πτέρυγα της «Χαμάς» στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας δίχως να προκληθούν τραυματίες ή θύματα.

Τον περασμένο μήνα σε παρόμοια ισραηλινή γκανγκστερική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας είχε σκοτωθεί μία έγκυος μητέρα και ο δίχρονος γιος της.

Στο μεταξύ, συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια μνημοσύνου δύο νεαρών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν πέρσι από τα πυρά των κατοχικών δυνάμεων μετά τη φονική επίθεσή τους σε εβραϊκή συναγωγή. Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, νεαροί Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν από το κέντρο της συνοικίας Τζαμπάλ αλ Μκουαμπίρ προς άλλη περιοχή της Ιερουσαλήμ την οποία είχαν αποκλείσει, με τσιμεντόλιθους, οι κατοχικές αρχές. Ακολούθησαν συγκρούσεις νεαρών και Ισραηλινών αστυνομικών και η δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας σε παρακείμενα σπίτια και σχολεία από δεκάδες δακρυγόνα που έριξαν οι κατοχικές αρχές προτού κάνουν και χρήση πυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ