Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών

Από τη συμμετοχή των αγροτών στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη
Από τη συμμετοχή των αγροτών στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη
Συνεχίζονται από βδομάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία. Την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Νοέμβρη, οι αγρότες από τα χωριά του Νομού Τρικάλων θα συγκεντρωθούν, με τα τρακτέρ τους, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Θα ακολουθήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, την Τετάρτη 25/11, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη, συλλαλητήριο διοργανώνουν οι αγρότες των Φαρσάλων, με τρακτέρ, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στο μεταξύ, με μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων, από την Ημαθία και την Πέλλα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η σύσκεψη που οργάνωσε η ΠΑΣΥ στο Μακροχώρι της Βέροιας με στόχο την οργάνωση του αγώνα με πανελλαδικό συντονισμό. Στη σύσκεψη μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και αποφασίσθηκε με συσκέψεις και συγκεντρώσεις στα χωριά να ενημερωθούν άμεσα όσο το δυνατό περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Αγροτικές κινητοποιήσεις και συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

  • Σε πανηπειρωτική σύσκεψη καλούν αύριο Κυριακή 22/11, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Αρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας, η Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας και το Μπλόκο Φαναρίου. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
  • Στην Κέρκυρα, συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι αγρότες τη Δευτέρα 23/11, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ