Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξαναζεί ο φρικτός μεσαίωνας

Η παραπομπή του Μιλόσεβιτς αποδοκιμάστηκε και αποδοκιμάζεται έντονα από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Επί σοσιαλιστικού καθεστώτος, όλοι συμφωνούν, ότι η ζωή στις βαλκανικές χώρες ήταν ασυγκρίτως καλύτερη από τώρα. Τα διάφορα έθνη συνυπήρχαν στο κάθε κράτος και ζούσαν ειρηνικά. Οι πάντες είχαν τα ίδια δικαιώματα, σε όλους γίνονταν παροχές πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε όλους δινόταν το δικαίωμα στη δουλιά, στην ανάπαυση, στην ψυχαγωγία και, κυρίως, στη μόρφωση. Σε όλους τους φοιτητές δινόταν υποτροφία. Η φιλία και η συνεργασία των λαών αναπτύσσονταν.

Και ήρθαν οι καπιταλιστές-ιμπεριαλιστές της Δύσης - ουσιαστικά φασίστες - προσπαθώντας με τη βοήθεια πουλημένων λακέδων ν' ανατρέψουν την ειρήνη. Υποκίνησαν τα μίση και αυτοί οργάνωσαν τους πολέμους. Δηλαδή τη χειρότερη δυστυχία. Βρήκαν υποκριτικά την πρόφαση να βομβαρδίσουν άνανδρα αθώους αμάχους στη Γιουγκοσλαβία. Τα ίδια κάνουν επί αιώνες σε πολλές περιοχές της Γης. Ονόμασαν την πολιτική αυτή «διαίρει και βασίλευε». Σκοπός η κατάληψη στρατηγικών σημείων και η απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Είναι γνωστό ότι όταν κάνουν κάπου κάποια «επένδυση», αν βάλουν ένα εκατομμύριο πρέπει να εισπράξουν πολλαπλάσια. Φοβερή τοκογλυφία.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έχει εκλεγεί πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας με εκλογές, τις οποίες οι επιτηρητές της Δύσης χαρακτήρισαν σωστές. Υστερα έκαναν έναν φρικαλέο εκβιασμό του λαού της Γιουγκοσλαβίας να μην τον ξαναψηφίσουν. Τους έλεγαν ή θα ψηφίσετε αυτούς που θέλουμε εμείς, ή θα έχετε εμπάργκο και πόλεμο. Φοβερή παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας. Τώρα θέλουν να δικάσουν το σύμβολο της αντίστασης!

Στην πραγματικότητα οι καπιταλιστές εγκληματίες πρέπει να λογοδοτήσουν, όχι μόνο για τη Γιουγκοσλαβία, αλλά για τα τρομερά εγκλήματα που διαπράττουν σ' όλο τον κόσμο. Ο φρικτός μεσαίωνας της Δύσης ξαναζεί. Οι λαοί με τους αγώνες τους πρέπει να ματαιώσουν τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζονται από τους ιμπεριαλιστές.


ΡΕΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Αγία Παρασκευή


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ