Κυριακή 29 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ από το Κ. Σχολάρι Θεσσαλονίκης, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη των συγγενών μας και συγχωριανών μας κομμουνιστών, οπαδών και φίλων του Κόμματος ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΗ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, της ανιψιάς μας ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή την Πρωτοχρονιά του 2015, του παππού μας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ και της γιαγιάς μας ΕΥΡΩΠΗΣ, των θείων μας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΖΑΤΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΟΝΙΑΣ, ΤΣΙΜΑΧΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ και ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ, ΖΕΛΕΛΕΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ΜΑΤΛΑ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΕΜΜΑΝΟΪΛΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΡΑΒΑΛΑΣΗ ΝΙΚΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ.

Στη μνήμη του ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, πολιτικού πρόσφυγα στη Σοβιετική Ενωση, του ΠΟΣΤΑΤΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, πολιτικού πρόσφυγα στη Ρουμανία. Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΑΡΑΒΑΛΑΣΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ, που έπεσαν στη μάχη στο Γράμμο.

Στη μνήμη όλων των συντρόφων που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή και στη μνήμη του πιστού οπαδού του Κόμματος ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
Προσφέρουμε 5.000 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Κεραμιδάς Παύλος - Παρθένα

***

Στις 13 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Τον κομμουνιστή Νίκο. Το σύντροφο που καθημερινά «μελετούσε» το «Ριζοσπάστη», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά έλεγε. Τον άνθρωπο που αγαπούσε την ποίηση του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Χικμέτ, που πίστευε ακράδαντα πως η μόρφωση είναι ζήτημα ζωής και όχι γνώσης.

Στη μνήμη του, τιμώντας το ΚΚΕ του οποίου υπήρξε μέλος, η οικογένειά του προσφέρει 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλαμαριάς.

Ο «Ριζοσπάστης» ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του Νίκου Χριστοδουλίδη για τη δημοσίευση λάθους φωτογραφίας μαζί με την προσφορά της, στο φύλλο της Κυριακής 22 Νοέμβρη.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10 Νοέμβρη 2015, «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΠΟΝ και εργάτρια στη φάμπρικα της ΕΤΜΑ, ΣΑΡΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ. Στη μνήμη της για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιούμη - Αιγάλεω.

Οι κόρες της Νίτσα - Μάρνα

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ Παν. ΚΟΥΤΣΑ που πέθανε στις 16/11/2015 στο παλιό Φάληρο δίνω 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων.

Ρούλα Κουλουρούδη

Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος
***

ΦΩΤΟ 2

Η Ολγα Καραπιπέρη, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμήν του άνδρα της ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ και του κουνιάδου της ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ.

Ο Γιώργος Καραπιπέρης ήταν πιστός οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, ενώ ο Κυριάκος Καραπιπέρης «έφυγε» κυνηγημένος από το χωριό Αρδασσα Εορδαίας με προορισμό την ένταξή του στον ΔΣΕ το 1948. Από τότε αγνοείται.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας εξαδέλφης, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Σεφέρης Κώστας, Σεφέρη Βαγγελιώ και Σεφέρη Ιφιγένεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ, στα δέκα χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ ένα μικρό ποσό των 50 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, που «έφυγε» πρόσφατα και πρόωρα από την επάρατη νόσο, τιμώντας την αγωνιστική του δράση, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μίκρας. Υπήρξε πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ γιατί, όπως ο ίδιος έλεγε και πίστευε, μόνο με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό θα πάψουν τα δάκρυα και ο πόνος για τους λαούς. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη.

Η αδερφή του, Σούλα Φωκά

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΠΟΛΥΖΩΗ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ, εκδότη, πιστού αγωνιστή και υπέρμαχου της ειρήνης και της ελευθερίας, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη και τον αγώνα των ιδανικών του ΚΚΕ, γνωρίζοντας διώξεις, με εξορίες στην Ικαρία και τη Μακρόνησο, τιμούμε τη μνήμη του προσφέροντας 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης
Τα παιδιά του Βούλα και Κωστής, ο εγγονός Δημοσθένης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σούλα Τσαουσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΠΑΛΑΡΟΥΤΣΟΥ, που πέθανε πριν έναν χρόνο, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που τόσο αγαπούσε.

Λ. Ν.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται σήμερα, 29 Νοέμβρη, δύο χρόνια από το θάνατο της συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου, σεμνής και ανιδιοτελούς αγωνίστριας, με υψηλό το συναίσθημα της προσφοράς και της συνέπειας.

Στη μνήμη της προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευόσμου στο ΚΚΕ που πάντα αγαπούσε, υποστήριζε και ψήφιζε.

Παπαδόπουλος Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγες» 69 χρονών. Το μόνο που ήξερα για σένα ήταν πως ήσουν κομμουνιστής, «φοίτησες» στις φυλακές ανηλίκων, στις φυλακές των Βούρλων, έκανες εξορία στη Μακρόνησο και τη Γυάρο. Για τη δράση σου δεν έλεγες ποτέ τίποτα. Οταν μιλούσες ήταν πάντα σε τρίτο πρόσωπο κι εγώ μια ζωή με απορίες. Μετά που «έφυγες» έμαθα μέρος της δράσης σου. Πως ήσουν στην ομάδα με καθοδηγητή τον Β. Μπαρτζιώτα. Από τη δράση αυτή και το γαζωμένο σώμα σου με πολλά από τα βλήματα αυτά να έχουν γίνει μέρος του και σαν να γρυλίζεις κάθε φορά που άλλαζε ο καιρός και πιο δυνατά ένιωθες να πονούν τα κόκαλά σου.

Τώρα που πια έμαθα καμαρώνω ακόμα περισσότερο για τη δράση σου. Καμαρώνω που την περιφρούρησες μέχρι την τελευταία σου στιγμή. Μου λείπεις πατέρα και κάθε μέρα μου λείπεις περισσότερο, γιατί στις 30 Νοέμβρη συμπληρώνονται 16 χρόνια που «έφυγες» ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΚΗ. Στη μνήμη σου προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Προσκυνώ, η κόρη σου, Σοφία Δημάκη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας μήνας από το θάνατο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΑΡΛΑ. Γεννήθηκε το 1925 στην Κοκκινιά από πρόσφυγες γονείς. Το 1943 κατέκτησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, που ακούραστα και αταλάντευτα τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η οικογένειά της προσφέρει, αντί μνημοσύνου, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στις 30 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή του ΕΛΑΣ, ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ, ΝΙΚΟΥ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ, από το Κούρνοβο Φθιώτιδας.

Στις 16 Ιούνη 2015 πέθανε στη Λαμία η σύζυγός του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ, το γένος Κυριαζή, από το χωριό Χιονιάδες Κόνιτσας, ΕΠΟΝίτισσα και μέλος του ΚΚΕ.

Και οι δυο τους στη Λ. Δ. Ουγγαρίας δούλεψαν σε διάφορους παιδικούς σταθμούς και στο σχολείο του χωριού Μπελογιάννης, δίδαξαν στα Ελληνόπουλα της προσφυγιάς. Διακρίθηκαν στη δουλειά τους. Επαναπατρίστηκαν το 1964.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη της αδελφής του Νίκου, ΣΟΦΙΑΣ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ, ΕΠΟΝίτισσας, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σε ηλικία 20 χρόνων τραυματίστηκε στη μάχη της Καρδίτσας και υπέκυψε στο τραύμα της στις 2 Γενάρη 1949, προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τάκης και Ευγενία Ψημμένου

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν δύο χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ, αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, από τους λίγους διασωθέντες από το Μπλόκο της Καλογρέζας. Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα που υπερασπίστηκε πιστά έως το τέλος της ζωής του, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης.

ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η γυναίκα του Χαρίκλεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Η Ειρήνη Απέργη στη μνήμη του άντρα της ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΕΡΓΗ, οπαδού του ΚΚΕ που πέθανε στις 26 Νοέμβρη 2013, προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης της ΤΕ Περιστερίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τη μέρα που η φυσική σου παρουσία είναι απούσα. Μας λείπεις... κάθε μέρα και πιο πολύ, τώρα που όλα όσα πίστευες και για τα οποία αγωνίστηκες, για ισότητα και δικαιοσύνη, είναι ακόμα πιο επίκαιρα.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΗ, συζύγου και πατέρα, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Η σύζυγος Γεωργία Μπέρη, τα παιδιά Ματούλα Μπέρη, Τάσος Κρεκούζος

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας, της Νοτιοδυτικής ΤΟ της ΚΟ Αττικής.

σ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή, αλλά όχι από το νου και τις καρδιές μας, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΚΟΤΙΩΤΗΣ (Μήτσος). Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη.

ΝΤΑΓΚΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΝΤΑΓΚΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο αδελφός του Νίκος και τα ανίψια του Ευαγγελία και Ανδρέας

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΤΑΤΑΡΙΔΗ, που σήμερα, 29/11/2015, συμπληρώνονται δυο χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του και οι κόρες του προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 150 ευρώ.

Ο Νίκος ήταν πολύ καλός οπαδός του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, πάλεψε και υπερασπίστηκε τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, τιμώντας έτσι τη μνήμη των αδελφών του που έπεσαν πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

***

ΦΩΤΟ

Δύο και πλέον χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η αγαπημένη μας μητέρα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ - μαχόμενη εργάτρια στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας - «έφυγε» για πάντα από κοντά μας. Κρατάμε πάντα ζωντανά το όσα καλά αποτελούσαν την προσωπικότητά της και την αγάπη για εμάς τα παιδιά της.

Στο ΚΚΕ που πάντοτε, όσο ζούσε, το ψήφιζε και το υποστήριζε με κάθε τρόπο, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟ ΟΤΕ του ΚΚΕ.

Τα παιδιά της Γ. και Γ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας το 2011, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟ ΟΤΕ του ΚΚΕ.

Γ.

***

ΦΩΤΟ

Πολλές φορές εκτός από τη ζωή, κι ο θάνατος των εργατών μήνυμα αντίστασης είναι...

ΣΟΦΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ
Πέρασε ένας χρόνος που αποχαιρέτησα τον πατέρα μου, ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΙΑΝΝΗ (Κόλια), ανήμερα στις 17 Νοέμβρη 2014. Ενας χρόνος που μετρά την απουσία του, μα και την παρουσία του σε καθετί, μικρό και μεγάλο, μα πάνω απ' όλα στον αγώνα για όρθια στάση απέναντι στο Θάνατο και τη Ζωή.

Λίγα λόγια για τη ζωή του: Γεννήθηκε το 1955 στο Τσιρτσίκ της Τασκένδης από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, μαχητές του ΔΣΕ από την περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων. Επαναπατρίστηκε στο Ωραιόκαστρο Πωγωνίου το 1965, σε ηλικία 10 ετών. Από το 1981 εργάστηκε ως μεταλλεργάτης στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου έως το 2012, όπου και νόσησε. Υπήρξε μέλος της ΚΟΒ Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου. Καθ' όλη τη διάρκεια της ασθένειάς του στάθηκε δυνατός μαχητής, όπως και σε όλη του τη ζωή, πάλεψε με στωικότητα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια.

Εκείνη την κόκκινη χαραυγή του Νοέμβρη, έκλεισαν τα μεγάλα και σεμνά σου μάτια, έμειναν πίσω όμως όλα όσα κοίταξες για να διαλύουν το σκοτάδι με φως.

Στη μνήμη του, η κόρη του σ. Αφροδίτη Ζιάννη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του Αγωνιστή ΝΤΑΓΚΙΝΗ ΜΙΧΑΛΗ, τα παιδιά του Λευτέρης και Κούλα, καθώς και τα εγγόνια του Μιχάλης και Βασίλης, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 30 Οκτώβρη 2015 συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ (Σωτήρη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο κόμμα που αγάπησε και έμεινε πιστός στις αρχές και ιδέες του, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η κόρη του, Χαρίκλεια Μαραγκάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ η γυναίκα του Στέλλα Μαθιουδάκη με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατό του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ του Αϊ - Βασίλη Ρεθύμνου του ΚΚΕ, για όλους τους αγώνες που έχει κάνει.

***

ΦΩΤΟ

Στις 22/11/2015 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος συναγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Εργάτης οικοδόμος και τίμιος βιοπαλαιστής, πιστός οπαδός του ΚΚΕ και αγωνιστής στο πλάι του ΠΑΜΕ.

Οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στη μνήμη του, 80 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νότιας Πάτρας στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Οκτώβρη 2015 «έφυγε» πλήρης ημερών ο φίλος, συναγωνιστής και σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΓΩΝΗΣ. Γεννήθηκε το 1923 στην Πάτρα. Από μικρός στη βιοπάλη ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του Κόμματος και έμεινε πιστός σε αυτές μέχρι το τέλος της ζωής του. Τίμιος οικογενειάρχης, πρωτοπόρος εργάτης, ήταν και θα παραμείνει παράδειγμα για όλους εμάς τους νεότερους. Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του προσφέρουν «στον αχώριστο φίλο του» τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», μέσω της ΚΟΒ Νότιας Πάτρας, 100 ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 4 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας για το ταξίδι χωρίς γυρισμό, ο αδελφός μας ΤΑΚΗΣ ΒΑΠΑΣ. Ηταν ένας ήρεμος και σεμνός άνθρωπος, γι' αυτό και ήταν πολύ αγαπητός στον κόσμο. Πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του Κόμματος και πάντα ανταποκρινόταν στα καλέσματά του. Στη μνήμη του, που θα μείνει ζωντανή για πάντα, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Τα αδέλφια του

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Μάρτη 2014 «έφυγε» από κοντά μας ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Ακόμα και η πιο σκληρή ανθρώπινη συμπεριφορά, απόρροια του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, δεν στάθηκε ικανή να σπάσει τους δεσμούς αίματος κι αγώνα που είχε ο σ. Ερρίκος με το Κόμμα της εργατικής τάξης, με το ένδοξο ΚΚΕ. Καμία δυσκολία δεν τον λύγισε, ούτε στην πάλη της καθημερινότητας ούτε στην ταξική πάλη. Εδωσε όλες τις μάχες με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία και με ανεξάντλητη αγάπη για την οικογένειά του. Γι' αυτό η στάση του θα είναι για πάντα ο δικός μας οδηγός στη μάχη για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Αρετή Βακαλοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΟΥΡΑΛΑ οι φίλοι του από τη Λέσχη φίλων του ΚΚΕ Μόντρεαλ Καναδά προσφέρουν στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση 1.300 δολάρια Καναδά.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο (1/12/2005) του ΕΠΟΝίτη, ΕΛΑΣίτη, εξόριστου, Μακρονησιώτη, σύντροφου, εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΜΠΙΡΗ προσφέρουμε στη μνήμη του για το ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Εκπαιδευτικών Αττικής, 100 ευρώ.

Η οικογένειά του

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ του Αθανασίου γεννήθηκε το έτος 1922 στις 5 Φλεβάρη στο χωριό Αγιος Γεώργιος Γρεβενών. Σε ηλικία 20 ετών άφησε τις γεωργικές ασχολίες και εντάχθηκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ, οργανώθηκε, εκπαιδεύτηκε και πήρε μέρος στην αντίσταση κατά των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών. Συνήθιζε να λέει και να γράφει «την επανάσταση αυτή την αγάπησα, διότι ένιωθα Ελληνας και αυτό έπρεπε να κάνω». Υπήρξε παράδειγμα κομμουνιστή, πιστός εκφραστής των κομμουνιστικών ιδεών, αξιών και υπόδειγμα αγωνιστή μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του η οικογένειά του προσφέρει στην ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του άντρα της ΜΙΧΑΛΗ ΝΑΝΟΥ, που ήταν φίλος του Κόμματος και ένθερμος υποστηριχτής του, η Ολγα Δάσιου προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καθηγητών Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΤΑΚΗ ΚΑΡΥΩΤΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΥΩΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που αφιέρωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής τους στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Φαλάνης Λάρισας.

Τα παιδιά του και τα εγγόνια τους

***

ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ Γ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Στην άσβηστη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ μέσω της ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα, Κυριακή 29/11 κλείνουν 40 ημέρες που «έφυγε» η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΚΑΝΑ). Η ζωή της από πολύ νωρίς ακολούθησε την πορεία της οικογένειάς της που έχασε στον αγώνα το ένα παιδί στην Κατοχή με απαγχονισμό και το άλλο στον Εμφύλιο με δημόσιο αποκεφαλισμό. Η μητέρα της και ένας αδερφός της εξορίστηκαν. Η ίδια εξορίστηκε στη Μακρόνησο, στη Χίο και το Τρίκερι. Μετά τη χούντα δούλεψε ως εργάτρια και διακρίθηκε ως συνδικαλίστρια στο σωματείο της. Γι' αυτό όμως που επίσης διακρίθηκε ήταν το ήθος της και η ακεραιότητά της. Παρέμεινε ακλόνητη στις ιδέες, στο φρόνημά της και στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, συγγενικά και συντροφικά προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Οικογένεια Νικολάου Πρασούλα

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου - Κουκακίου.

Τα αδέρφια του, τα ανίψια του

***

ΦΩΤΟ

Στην αξέχαστη μνήμη του αγαπημένου μου παιδιού ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΛΟΒΟΥ, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής, προσφέρω στο ΚΚΕ του οποίου ήταν πιστό μέλος έως το τέλος της ζωής του 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΘΑΣ
Η πεθερά του Ν.Φ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια, και του αδερφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΡΟΥΣΤΗ, που «έφυγε» πριν από ένα χρόνο, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

Η γυναίκα του Λουκία Πουλή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και πατέρα ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΘΑ από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, του πατέρα μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, δάσκαλου από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας, της βασανισμένης και πικραμένης μάνας μου, των αδελφών και των γαμπρών μου, τη θεία ΠΟΤΑ αδελφή του πατέρα μου, δεύτερη μάνα που κράτησε το σπίτι του αδελφού της ανοιχτό. Του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΙΟΛΑ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων που «έφυγε» πρόσφατα. Του ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ, καθηγητή μαθηματικών, του ΝΤΙΝΟΥ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΑ, του ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΣΕΡΓΑ, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΩΤΗ, του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, του αγαπημένου μου κουμπάρου ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΖΙΒΡΑ και του αδελφού του ΑΙΜΙΛΙΟΥ, και όλων των πρωτοπόρων μαχητών, άγνωστων και γνωστών, που κυνηγώντας ιδανικά και κοιτάζοντας μακριά και ψηλά πέθαναν σε δίκαιο αγώνα, εκτελέστηκαν και δολοφονήθηκαν, μαρτύρησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές και εξορίες, ξεψύχησαν και υπόφεραν για το μεγαλείο της ζωής του ανθρώπου για ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική πρόοδο, που ποτέ δε συμβιβάστηκαν, δεν πρόδωσαν, δεν είπαν ψέματα, δεν προσκύνησαν τύρανο και καταχτητή, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαρία Αναστασάκου Μανθά και τα παιδιά του Νίκος και Παναγιώτα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε στην Ελλοπία Θήβας το ετήσιο μνημόσυνο του συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ του Δημητρίου, συνταξιούχου αυτοκινητιστή.

ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε αντί για στεφάνι 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θίσβης, στο Κόμμα μας.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» το Σαββάτο, 21 Νοέμβρη 2015, η συντρόφισσα ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ, 62 ετών. Γεννήθηκε στη Σηπιάδα Λίμνης Ευβοίας το 1953. Προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Ηρθε ανήλικη ακόμα στην Αθήνα και σε ηλικία μόλις 14 ετών εργάστηκε σε βιοτεχνία φο μπιζού ενώ ένα χρόνο αργότερα έπιασε δουλειά στην «Τριούμφ», από όπου απολύθηκε 10 χρόνια μετά λόγω της μεγάλης απεργίας των 40 ημερών στην οποία πρωτοστάτησε. Πρωτοπόρα εργάτρια κομμουνίστρια, πήρε το βάπτισμα του πυρός στις σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις, στη γνωστή ως μεγάλη απεργία της «Τριούμφ» στη Ν. Ιωνία πριν από 30 περίπου χρόνια. Οχι μόνο πρωτοστάτησε, αλλά σήκωσε και μεγάλο βάρος των πιέσεων ως ο μοναδικός και αποφασιστικός μάρτυρας στη δίκη που αναμετριόνταν, από τη μια, το δίκιο των εργατριών - εργατών και, από την άλλη, οι απειλές των καπιταλιστών.

Το 1974 επιστρατεύθηκε από τη χούντα για να δουλέψει στην ΚΟΠΗ (το γνωστό εργοστάσιο στρατιωτικού ιματισμού).

Το 1977 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πάλεψε πάντα με συνέπεια όλες τις κομματικές της χρεώσεις, όλους τους στόχους και τα πλάνα που έθετε. Ηταν πάντοτε αταλάντευτος υπερασπιστής της επαναστατικής πολιτικής γραμμής. Δεν ταλαντεύτηκε ούτε στην κρίση του 1991, ούτε στις μετέπειτα πιέσεις που δεχόταν το Κόμμα μας για να συμβιβαστεί.

Ακόμα και λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δουλειές του Κόμματος, παραμερίζοντας την σοβαρή ασθένειά της.

Συντρόφισα Βάσω, η Κομματική Οργάνωση της Μεταμόρφωσης σε αποχαιρετούμε και σου δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε το δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Για εμάς, ιδίως τους νέους, είσαι φωτεινό παράδειγμα με τη σεμνή αγωνιστική συμπεριφορά και το χαμόγελό σου που σε έκαναν αγαπητή σε όλους.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά σου, στον σύζυγό σου σ. Νίκο, στα παιδιά σ. Ειρήνη και σ. Κυριάκο και τα εγγόνια σου Σταύρο και Νίκο.

Στη μνήμη της ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν 600 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

  • Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑ «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και της πνευμονολογικής κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Αγιοι Ανάργυροι», οι οποίοι με ειλικρινές ενδιαφέρον προσπάθησαν να βρουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία για την αγαπημένη μας σύζυγο και μητέρα ΒΑΣΩ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ. Οταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, τη βοήθησαν να περάσει με αξιοπρέπεια τις τελευταίες της μέρες, φροντίζοντας με τις επιστημονικές τους γνώσεις καθώς και με το ανθρώπινο πρόσωπο, την ευγένεια και την προθυμία που επέδειξαν, να την ανακουφίζουν από τους πόνους και να την κάνουν να νιώθει ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το δύσκολο δρόμο που διέβαινε.

Ο σύζυγός της, Νίκος Καραντωνίου

Τα παιδιά της, Ειρήνη και Κυριάκος

  • Επίσης στη μνήμη της η Ελένη Μπέλλου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου Αττικής, μέλος της ΟΓΕ, στη μνήμη της συναγωνίστριας ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΣΩΣ, αντί για στεφάνι, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου Ατττικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΠΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΠΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΝΟΥΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΝΟΥΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΖΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗΣ

ΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΡΛΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΡΛΑ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΩ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΚΑΝΑ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΩ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΚΑΝΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΧΡΙΝΙΩΤΗ

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΚΟΤΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΚΟΤΙΩΤΗΣ

Τάκης Βάπας
Τάκης Βάπας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΓΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΓΩΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΥΩΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΟΥΡΑΛΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΟΥΡΑΛΑΣ

ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΡΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΡΡΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ