Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δεν έχει ούτε πετρέλαιο θέρμανσης, απειλείται με αναστολή της λειτουργίας του

Κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα σήμερα το πρωί στον πρόεδρο του Ιδρύματος και τη Δευτέρα Γενική Συνέλευση

Δεν έχουν τελειωμό τα εμπόδια στις σπουδές τους για χιλιάδες παιδιά της εργατικής τάξης που πέρασαν σε κάποια σχολή, όπου δεν υπάρχουν ούτε τα αυτονόητα. Χτες ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Ασημόπουλος, μιλώντας σε επαρχιακό τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, το υπάρχον πετρέλαιο του Ιδρύματος φτάνει το πολύ για μέχρι το τέλος του έτους. «Δε θα μπορούμε να θερμάνουμε χώρους διδασκαλίας. Ζητήσαμε να χρησιμοποιήσουμε μέρος των ταμειακών υπολοίπων για να αγοραστεί πετρέλαιο θέρμανσης, δεν εγκρίθηκε η τροποποίηση από το υπουργείο Οικονομικών, παρά μόνο για ένα ποσό ώστε να πληρωθεί η ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα, μετά τη Σύνοδο των ΤΕΙ της χώρας, ο Μ. Μπρατάκος, πρόεδρος της Συνόδου, είχε δηλώσει ότι «θα εξαναγκασθούμε να εισηγηθούμε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας».

Οι Επιτροπές Αγώνα ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης απαντούν άμεσα και πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, στις 10 το πρωί, κινητοποίηση στον πρόεδρο του ΤΕΙ, ενώ προσανατολίζονται σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο.

«Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ακόμα περισσότερα εμπόδια στις σπουδές μας. Ολοι εμείς οι σπουδαστές που θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια έχουμε κάθε λόγο να βγούμε στην αντεπίθεση. Εχουμε κάθε λόγο να μην αποδεχτούμε αυτές τις τεράστιες ελλείψεις!», επισημαίνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους και απαιτούν:

  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων.
  • Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ