Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία - απάντηση στα κελεύσματα της κυβέρνησης για συναίνεση

Οργάνωση, επαγρύπνηση, κλιμάκωση είναι το μήνυμα που στέλνουν τα χτεσινά μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Η χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία, η δεύτερη μέσα σε 20 περίπου μέρες και τα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις, έδωσαν την καλύτερη απάντηση στα κελεύσματα της κυβέρνησης για συναίνεση, με τα οποία προσπαθεί να σύρει το κίνημα σε συνθηκολόγηση και συμβιβασμό με τα αντιλαϊκά - αντιασφαλιστικά μέτρα.

Παρά την άγρια εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές για απολύσεις που εντάθηκαν μετά τις 12 Νοέμβρη και το κλίμα αποπροσανατολισμού που στήνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, παρά την προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπονομεύσει την απεργία και να χειραγωγήσει το περιεχόμενό της, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα δεν πήγαν χτες για δουλειά και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ήταν εφάμιλλες σε όγκο και παλμό με τα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη.

Χαιρετίζοντας τους απεργούς, το ΠΑΜΕ καλεί σε συνέχεια και κλιμάκωση, «για να μη γίνει η Ασφάλιση κουφάρι, για να μη μετατραπούν οι συντάξεις σε επιδόματα κηδείας, για να μη γίνουν οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς». Καλεί «κάθε συνδικάτο, όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης», για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, αλλά και τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν συλλογικά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

Σημειώνει, τέλος, ότι «μέσα στον αγώνα βρίσκεται η πραγματική ελπίδα που μπορεί να αποτρέψει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να αλλάξει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε διαρκή επαγρύπνηση, για να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα! Κλιμακώνουμε τον αγώνα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ