Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Κ. ΔΑΧΛΥΘΡΑΣ (3/3/1928 - 17/12/2014) καταγόταν από τη Δεσκάτη. Στην Κατοχή οργανώθηκε πρώτα στα Αετόπουλα και μετά στην ΕΠΟΝ. Καταδιώχτηκε και κατέφυγε στο Βόλο για δουλειά. Το 1948 συνδέθηκε και δούλεψε στην παράνομη Οργάνωση του ΚΚΕ. Μετά από χτυπήματα της Ασφάλειας επέστρεψε στη Δεσκάτη. Εντάχθηκε στην 33η Μονάδα, με έδρα την Τρικοκκιά, σε τμήμα μεταφορών - σαμποτέρ, με δράση στις περιοχές Θεσσαλίας και Χασίων. Στα τέλη του Μάη 1949, στο Γράμμο, στη Σχολή Μηχανικού - Σαμποτέρ. Συμμετείχε στο Επίλεκτο Απόσπασμα 1ης Μεραρχίας των Φλωράκη - Μπελογιάννη - Παπαγεωργίου (14/8/1949 - Σεπτέμβρης 1949) στη διείσδυση μέχρι Τζουμέρκα - Αγραφα. Αιχμαλωτίστηκε, γνώρισε τις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας, μέχρι το τέλος του 1953. Δούλεψε στην ΕΔΑ. Στη δικτατορία φυλακίστηκε από στρατοδικείο. Μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του η οικογένειά του προσφέρει στην ΚΟ Δεσκάτης 50 ευρώ.

***

Για τους συντρόφους ΒΑΣΙΛΗ και ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ, που «έφυγαν» πρόσφατα από κοντά μας και πάλεψαν όλη τους τη ζωή για την εργατική τάξη προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας. Δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

Τασσάς Γιώργος

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Αυγούστου 2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σύζυγός μου, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Από τα 19 του χρόνια πήρε το όπλο ενάντια στους κατακτητές και, αργότερα, στον ΔΣΕ. Για τη δράση του αυτή τον συνέλαβαν και τον κακοποίησαν άνανδρα και φυλακίστηκε πολλά χρόνια. «Εφυγε», όμως, πιστός στα ιδανικά και ακλόνητος γι' αυτά που πίστεψε και πάλεψε.

Στη μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ που αγάπησε και πάλεψε γι' αυτό, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

Σοφιανός Βαλέντης
Σοφιανός Βαλέντης
Η σύζυγός του, Μαρία Παππά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΛΕΝΤΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, προέδρου το 1946 του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που την Πρωτομαγιά του 1946 το κατέλαβαν οι παρακρατικοί και η αστυνομία και συνέλαβαν τον πρόεδρο και τη διοίκηση, τους παρέπεμψαν σε δίκη στο πενταμελές εφετείο της Πάτρας με την κατηγορία ότι «ήθελαν την αυτονόμηση της Μακεδονίας» και είχαν επαφές με αγωνιστές της δημοκρατίας, ο γιος του Παναγής Σοφιανός και ο σύντροφος Μήτσος Αντωνάτος προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αργοστολίου στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας και συμπεθέρας ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Πετραλώνων του ΚΚΕ.

Σταύρος και Ηλέκτρα Σκουρτοπούλου

  • Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ η Νίτσα Παπανικολάου και 30 ευρώ η Εύη Βλαντή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ Κ. ΔΑΧΛΥΘΡΑΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ Κ. ΔΑΧΛΥΘΡΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ