Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Την Κυριακή ο β' γύρος των περιφερειακών εκλογών

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζονται οι νέες αντιλαϊκές επιθέσεις και η υφαρπαγή της λαϊκής συναίνεσης

ΠΑΡΙΣΙ.--

«Στο φουλ» δουλεύουν όλες οι μηχανές της γαλλικής αστικής τάξης με στόχο, αμέσως μετά το β' γύρο των περιφερειακών εκλογών, που θα γίνει την Κυριακή, να κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση με όλα τα μέτρα που απαιτεί το γαλλικό κεφάλαιο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτοστατούν και οι υποψήφιοι του... «δημοκρατικού φράγματος», στο οποίο καλούν πρώτοι οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές στο όνομα της παρεμπόδισης του «Εθνικού Μετώπου» (Front National - FN). Ετσι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών (σε υπερψήφιση του οποίου καλεί ανοιχτά το Σοσιαλιστικό Κόμμα) στη βόρεια περιφέρεια του Καλαί, Ξαβιέρ Μπερτράντ, σε προχτεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση με την αντίπαλό του, πρόεδρο του FN Μαρίν Λεπέν, υπεραμύνθηκε, μεταξύ άλλων, της ανάγκης να «αξιοποιηθεί» ο στρατός για να αποκατασταθεί η «ασφάλεια» στο Καλαί, όπου συρρέουν απελπισμένοι μετανάστες αναζητώντας τρόπους να διασχίσουν τη Μάγχη και να φτάσουν στη Βρετανία. Αντίστοιχες άλλωστε είναι οι δράσεις που ανέλαβε και η ίδια η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση αμέσως μετά το μακελειό της 13ης Νοέμβρη, έχοντας γεμίσει τις μεγάλες πόλεις με πάνοπλους στρατιώτες να περιπολούν και προκαλώντας από τότε την άμεση ικανοποίηση και του FN, που δήλωσε αμέσως δικαιωμένο.

Αποδεικνύεται ότι στην ουσία είναι κάλπικος ο διαχωρισμός μεταξύ FN και των αντι-ακροδεξιών «δυνάμεων», αφού, παρά τις όποιες διαφορές, όλοι τους έχουν προγράμματα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου. Επιπλέον, οι ίδιοι οι «δημοκράτες» υποψήφιοι που σήμερα καταγγέλλουν το FN, στο παρελθόν επανειλημμένα είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας μαζί του, αφού έτσι εξυπηρετούνταν η αντιλαϊκή τους τακτική, όπως έκανε μεταξύ άλλων ο Ρεπουμπλικανός Κριστιάν Εστροσί, αντίπαλος σήμερα της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, στη νότια περιφέρεια της Κυανής Ακτής.

Τα ψευτοδιλήμματα για το γαλλικό λαό θα ενταθούν το τελευταίο διήμερο, ειδικά όσο δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις, όπως η χτεσινή για λογαριασμό της «Φιγκαρό», που εμφανίζει το FN να χάνει τόσο στο Καλαί όσο και στην Κυανή Ακτή (όπου στον α' γύρο ήρθε πρώτο με πάνω από 40%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ