Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων
  • Σε 48ωρη απεργία σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή προχωρούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις εργολαβίες της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στα έργα ΔΕΔΔΗΕ στους Νομούς Αττικής και Κορίνθου, ύστερα από απόφαση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας. Διαμαρτύρονται γιατί η εργοδοσία τις τελευταίες βδομάδες δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων που είχε συμφωνηθεί με τη Διοίκηση του Σωματείου και επιπλέον δε δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα γίνουν τελικά οι πληρωμές.
  • Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο Κυριακή οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στην Αθήνα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, συμμετέχοντας στην απεργία, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, διεκδικώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν οι ταξικές δυνάμεις στο Εμπόριο την Κυριακή 13 Δεκέμβρη και σε άλλες πόλεις της χώρας.
  • Σε κινητοποίηση την Τρίτη 15/12 και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας καλούν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» (προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας») για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στην Πάτρα, με 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Νέα ΕΟ Πατρών - Αθηνών 158), με κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας και της Επιτροπής Αγώνα στα «πεντάμηνα».
  • Συγκεντρώσεις των συνταξιούχων θα γίνουν την ερχόμενη βδομάδα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 17/12, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Θα συμμετάσχουν συνταξιούχοι από Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 16/12, στις 11 το πρωί, στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν επίσης συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και Ηπειρο. Τέλος, την Τρίτη 15/12 θα γίνει παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων στο Ρέθυμνο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ